Waskemeer in blessuretijd langs VCR.

Voor reacties, klik op rode titel van dit stukje. Scroll naar beneden en plaats je reactie.

Voorwoord;

Als ik terug denk aan de thuiswedstrijd van Waskemeer dan zie ik weer die opgewonden mensen na de wedstrijd. Publiek die zich bemoeide met zaken die men niet aanging. Veel emoties. Waskemeer verloor thuis van VCR ( 0-3) dus ze hadden wat recht te zetten hier in Rinsumageest. Dat wist de trainer van Waskemeer zich ook nog te herinneren vandaar dat hij voor het begin van de wedstrijd een peptalk alla Ratelband hield op het veld tegen zijn spelers.

De wedstrijd; (volledige wedstrijd verslag bij de webmaster)

In de eerste helft speelde VCR slecht. Ze werden ook snel op achterstand gezet door een gedreven ploeg die korte metten maakte met het slechte spel van VCR. Het was net of VCR tegen zichzelf aan het spelen was. Veel supporters klaagden over de spelwijze van VCR.
Na de rust zag men Waskemeer achterover leunen. Met een 1-4 voorsprong had men weinig te vrezen. Daar werd anders over gedacht nadat VCR twee keer snel achterelkaar scoorde. Ze kregen het benauwd. Spaans benauwt. Ze begonnen zich te roeren. Zowel aan de kant van de spelers als aan begeleiders kant. Het ontaarde in achtervolgingen, duw en trek werk. Toch wist Waskemeer in blessuretijd nog de winst mee naar huis te nemen.

De Analyse;

Wat werd er slecht gespeeld in de eerste helft aan VCR zijde. Ze werden overklast door Waskemeer die er boven op zat. Geen wonder dat deze ploeg al snel op voorsprong kwam. Heel vaak moest doelman Wassenaar optreden ( Menzo stijl) om verder gevaar te voorkomen. Hij speelde een prima wedstrijd, afgezien van die winnende treffer van Waskemeer waar hij de bal los moest laten. Waarom kan VCR niet strijden zoals ze meestal doen aan het einde van een wedstrijd? Dan kunnen ze ineens wel alles uit de kast halen. Het was nog een geluk dat Waskemeer dacht dat ze binnen waren. Hierdoor kwam VCR meer in balbezit en kon meer gevaar stichten. Stom van Waskemeer om die gedachte te krijgen met zo`n voorsprong. Een wedstrijd duurt negentig minuten, en je zelf dan zo in de problemen brengen. Natuurlijk wordt je gefrustreerd als de tegenstander ineens aan je hielen likt. Die geloven er ineens weer in en gooien de versnelling nog een tandje hoger. Als VCR dan ook nog op gelijke hoogte komt slaat de vlam in de pan. Hoezo, voetbal is oorlog. De emoties slaan toe op het veld. Het wordt druk op het veld door mensen die daar niets hebben te zoeken. De scheidsrechter gaf twee rode kaarten aan de aanvoerder van Waskemeer, was 1 niet genoeg? Een VCR speler kreeg tevens ook een rode kaart. Reden was om het niet verder uit de hand te laten lopen. Zeer zwak van die scheidsrechter Beekman die verder prima floot. Het thuispubliek ging achter VCR staan. Die geloofden er weer in. Dan zou je denken alles over de bomen als het gevaarlijk wordt voor eigen doel. Goed het resultaat was een tegendoelpunt. Einde verhaal.

Conclusie;

Eigen schuld dikke bult.

Een gedachte over “Waskemeer in blessuretijd langs VCR.

  1. Hans Wassenaar

    Een kleine correctie: bij de winnende treffer heb ik de bal met geen vinger aangeraakt dus is van loslaten geen sprake. De vierde treffer van Waskemeer daarentegen had ik moeten pakken (vrije trap) en zat ik dus niet goed bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s