Veel doelpunten VCR- Blija.

Voorwoord;

Na het lezen van het boekje moet ik zeggen dat de heer Jilderda er deze middag toch naast zat. Dat de wedstrijd eindelijk gespeeld kon worden klopt helemaal. Helaas stond onderin het boekje de volgende zin; m.a.w. de kracht van Blija ligt in de voorhoede en de kracht van VCR ligt in de achterhoede ( als men naar de doelpunten voor en tegen kijkt). Dat kan normaal wel het geval zijn echter afgelopen zaterdag niet. Wat een stel schutters stond daar te opereren. Waren zij de avond tevoren ook toevallig naar die beruchte J.B geweest? Raakten zij daarom die bal vaak hopeloos verkeerd? Of hadden ze de schoenen verkeerd aangetrokken deze middag.

Wedstrijd; ( uitgebreide lofzang van de webmaster)

Het eerste doelpunt was voor VCR. Door een blunder van de doelman van Blija kon Roelof Vellema de 1-0 binnentikken. In de slotminuten kon Blija nog twee keer scoren en bracht de stand naar 1-2. Na de rust kwam VCR op gelijke hoogte door Gradus Ros (dacht met zijn hoofd) en daarna was het Janielson Pires die de winst pakte voor VCR.

Analyse;

Het betere spel was voor Blija de eerste helft. Deze waren in de combinaties een stuk beter dan VCR. Het zag er verzorgder uit. VCR stond veel te klooien op het middenveld. Veel balverlies en een achterhoede die de bal verkeerd raakte in 95% van de gevallen. Spelers die te veel wilden doen met de bal in plaats deze eerder af te geven aan medespeler. Na de rust zakten beide elftallen naar een diepte punt. Toch wist VCR nog twee keer te scoren. Dit houdt niet in dat we nu de loftrompet op moeten steken voor haar. Verre van dat. Het hadden er meer moeten zijn. Direct na de pauze kreeg VCR een opgelegde kans die ze verzuimden te maken. De ingevallen Tom Feddema ( was Snip of Kievit verkouden) verzuimde twee keer te scoren in het laatste kwartier. Zijn standbeeld kon hij dus wel vergeten wat enkele supporters hem toe toeriepen indien hij scoorde. Ondanks het doelpunt van Janielson was deze niet in vorm vanmiddag, te veel balverlies. Laatste man Anton Prins had zeker zijn dag niet, raakte de bal vaak verkeerd. Symen Sytse speelde slecht en had commentaar op zijn eigen teamgenoten en ga zo maar door. Zoals eens eerder opgemerkt hier staat een team wat op los zand is gebouwd. Het doet maar wat. Dus tijd voor trainer Prins om daar eens wat aan te doen.

Conclusies;
Een beroerde wedstrijd spelen en toch de punten pakken is ook een kunst.

3 gedachten over “

  1. Jan Willem van der Wal

    Zucht………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  2. Prins50

    waarom gaat de analist niet naar Broekster Boys als hij goed voetbal wil zien, en blijft hij niet in de kelder van het amateur voetbal kijken ,en dan zijn wij ook van zijn negatieve kommentaar verlost want een analise maken is iets anders dan de boel afkraken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s