VCR verslaat Holwerd wederom nu thuis in Rinsumageest.

Voorwoord;

Wat is de natuur toch prachtig. Vele ontluikende boterbloempjes sieren de grasmat. De jas uit zonnebril op en genieten maar van de zon. Ja, het was echt rokjes dag zou Martin Bril hebben gezegd. Dit kon afgelopen zaterdag op de Vonder in Rinsumageest. VCR moest aantreden tegen Holwerd. In Holwerd was VCR oppermachtig en wonnen daar verdiend 1-2. Holwerd was titelkandidaat voor het begin van de competitie, echter zij maken het tot nu toe niet waar. Nu zijn er andere kapers op de kust. Wat te denken van Wardy en Suameer.

De wedstrijd; (lang en wijdlopig verslag bij webmaster)

Het was een aantrekkelijke eerste helft. VCR kwam op voorsprong door een perfecte lob van Gradus Ros. Scheidsrechter van Houten mocht graag zijn fluit hanteren zodat het spel vaak stil kwam te liggen. Jammer, verder floot de man goed. De tweede helft was best om aan te zien. Veel kansen werden er gecreëerd door VCR die meer hadden verdiend.

Analyse;

Was ik vorige week nog zeer negatief nu zag ik een elftal die wilde strijden. Natuurlijk zijn er nog minpunten. Zoals een bal simpel koppen. Daar zijn er te weinig van in het eerste elftal. Wat ook storend is voor de wedstrijd is dat oppeppen van elkaar. Dat is zo onnatuurlijk. Dat doe je ook niet als je op je werk verschijnt. Even handje klap met je collega’s. Dus doe effe normaal zou ik zeggen. Laten we bij het begin beginnen. De eerste helft was boeiend. Zowel Holwerd als VCR kreeg goede kansen ( nummer 10 van Holwerd zeer gevaarlijk) Maar er had veel meer ingezeten voor VCR. Ze hadden wel met drie nul voor moeten staan voor de rust. Mede door kopballen verspeelde men veel kansen. Deed Holwerd dan niets? Ja, wel maar doelman Wassenaar stond altijd op de juiste plaats om onheil te voorkomen. Midden tweede helft kwam de verrassing in het veld. Twee jonge knapen die kijk hebben op het voetbal spel. Die zien waar ze de bal naar toe spelen. Die durf hebben die de confrontatie met de tegenstander opzoeken. Het werd meteen duidelijk dat deze jongens een aanwinst zijn voor VCR in de toekomst. En hoewel er mensen zaten te kijken als Jonas in de Walvis kon VCR de winst thuis houden. Goh, zie ik je denken komt er geen negatief commentaar meer deze ronde? Nee. Laten we eerlijk zijn dit was eindelijk eens een wedstrijd die als wedstrijd kon worden bestempeld.

Conclusie:

Een wedstrijd die naar meer smaakt. Volgende week Jistrum uit. Met dezelfde mentaliteit het veld ingaan, wordt het een dikke overwinning. Wordt vervolgd.

P1000435

7 gedachten over “

 1. Fokke van Hijum

  Eén vraag aan de analist. De mensen zaten te kijken als Jona in de walvis. Is dit een nieuwe uitdrukking en wat moet ik me er bij voorstellen.
  Verder ben ik het helemaal eens met de analist. Eindelijk weer een wedstrijd van VCRzijde met volop strijdlust en passie. Zo doorgaan

 2. Thom Feddema

  Ja, echt geweldich
  It wie echt moai waar!!!!!!!!!!!
  xc9n…de jeugd wie bxeast genxf4ch, ek de al wat langer meirinnende “jeugd”.

 3. PK

  nog even oer dat “handje klappen”… Henk jonge, dot dogge se al jirren…of wie dit de earste keer dost ut seagst?! dan mast de bril even poetse..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s