VCR te lief voor Twijzel.

De wedstrijd:

Eerst nog even het volgende. We gaan het niet hebben over de muntenautomaat (kwestie van wennen) We gaan het nog niet hebben over Bakkeveen ( waar het eerste ongezien in de bossen zich kon voorbereiden voor na de winterstop) En we gaan het nog niet hebben over de boks ervaringen van het eerste dit om de tegenstanders knock-out te kunnen slaan. Hier gaan we het dus nog niet over hebben maar over de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen S.C. Twijzel thuis op de Vonder.

We zagen een VCR die een dik kwartier lang haar tegenstander in de wurggreep hield zonder daar van te profiteren. Twijzel was snel in de counters en liet VCR na de beginfase haar ware gezicht zien. Haar eerste echte serieuze aanval was meteen raak voor rust. VCR zakte na dat kwartiertje als een plumpudding in elkaar, kreeg nog wel kansen maar daar bleef het dan ook bij. Na de rust was het Twijzel die de stand op 0-2 bracht. Het was Gradus Ros die zijn afstandschot door de vingers van de doelman in het doel zag verdwijnen en daarmee de eindstand bepaalde deze middag. 

Analyse:

Voor de winterstop steeg VCR met stip naar de vijfde plaats. Ze zaten in een opgaande spiraal die nu wreed verstoord wordt door tegenstander Twijzel. Dat de winterstop langer duurde kan geen reden zijn voor de mannen van Prins. Ze hadden zich te pletter gelopen in Bakkeveen en hadden er voor geknokt om die opgaande spiraal vast te houden. Helaas, de teamgeest zal beter zijn geworden echter het voetbal ( waar het allemaal om draait) was niet om naar huis te schrijven.

Niet dat het barslecht was maar er had vanmiddag echt meer ingezeten. Ze misten net dat venijnige, waren soms te lief, soms wat te afwezig, soms wat te voorzichtig. En dat zou je niet zeggen na die zware voorbereiding in de winterstop. Nee, Twijzel sloeg VCR knock-out deze middag.

Conclusie:

We zullen het maar houden op een incident. Volgende week kan men de balans opmaken tegen Wardy. Zit er nog progressie in dit team van Prins of blijven we strijden voor een plaats in de middenmoot. Werpt de voorbereiding nog zijn vruchten af?  We zullen het moeten afwachten.

3 gedachten over “VCR te lief voor Twijzel.

 1. IJde Prins

  Dat analist Steegstra zijn analyse begint met de muntautomaat, het eerste in Bakkeveen, en de bokssessie, waar hij niet op terug wil komen in zijn analyse valt mij op dat alleen de muntautomaat werkelijk niet is terugekomen,maar alles wat wij in deze wintermaanden hebben gedaan om de sfeer en de conditie op pijl te houden met een cinische ondertoon vermeld wordt.Welke wedstrijd de analist heefd gezien vraag ik mij af ,door te stellen dat V.C.R.inzakte als een plumpudding lijkt mij sterk overdreven wij hebben toch zeker 70min van de wedstrijd gedomineerd dat wij een 6a7 opgelegde kansen hebben gehad schrijft de analist niet over
  Dat wij het beste voetbal lieten zien is ook nergens te lezen.
  Waarom dan altijd zo negatief? wij en daarbij is iedereen van V.C.R. zich van bewust weten wat ons plafont is en ook wat onze tekortkomingen zijn.
  Als een echte voetbal fan lees ik elke week de analyse van Steegstra vaak heeft hij gelijk, en ben ik het volkomen eens met hem
  maar ik vind ook dat je wel realist moet blijven en moet bedenken dat wij (1e elftal V.C.R.)in de kelder van het amateur voetbal zitten en je niet elke week oogstrelend voetbal kunt zien.
  Mijn advies aan steegstra is kom ook eens kijken bij een training kun je de beleving van de spelers eens van de andere kant zien
  en voor Suggesties voor de winter periode houden wij ons aanbevolen
  vr.gr. trainer IJde Prins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s