VCR ontwaakt uit winterslaap tegen Wardy.

De wedstrijd:

Zaterdag moest VCR tegen koploper Wardy in Ferwerd aantreden. Eindigde de thuiswedstrijd nog in een gelijkspel (3-3) nu in Ferwerd had VCR geen schijn van kans. Wardy opende explosief stond na 3 minuten al op 1-0. Naarmate de eerste helft vorderde, zakte Wardy helemaal in. VCR kreeg maar enkele kansjes, speelde niet goed. Veel commentaar uiten spelers op elkaar wat het teamspirit niet te goede kwam. Na de rust kreeg VCR meer vat op Wardy hoewel het Wardy was die de stand op 2-0 bracht. Toch wist VCR de aansluiting te maken. Een keihard schot van Eelke de Vries werd niet goed weggewerkt door de doelman van Wardy zodat de allerte Hans Wielstra de 2-1 kon binnen tikken. De supporters kregen weer hoop na die bar slechte eerste helft. Door een fatale blunder van VCR speler Gradus Ros ( paar minuten later) kon Wardy de 3-1 binnentikken. Dan is de wedstrijd gelopen voor VCR.

Het werd zelfs nog 4-1 voor Wardy. Gelukkig voor VCR had men Rene Zwaagstra in het doel. Hij stond zijn mannetje vanmiddag weer zodat een hogere score werd verijdeld uit die vele kansen die Wardy nog kreeg in het laatste kwartier.

Analyse:

Geen oogstrelend voetbal wat je ook niet kunt verwachten als men keldervoetbal speelt zoals trainer Prins vorige keer aangaf op mijn analyse. Hoeft ook niet. Echter men mag toch wel verwachten dat er toch iets meer strijdlust wordt geleverd. Zoals eerder vermeld leek de eerste helft nergens naar. Het schopte maar wat er was geen communicatie vooral achterin niet. Zo lek als een mandje. En helaas dit heeft niets met afkraken te maken dit was de realiteit. Iedere aanwezige supporter zag het met lede ogen aan hoe dit VCR stond te schutteren op het veld. Hierbij doel ik dan op de eerste helft. Na de rust kwam er meer vuur in het elftal. Kregen goede kansen. Kwam zelf weer in de wedstrijd na die 2-1. Hierna sloeg het noodlot toe door die kapitale blunder op het middenveld en de wedstrijd was gespeeld. Spelers als Lennard en Janielsen waren onzichtbaar. Als ook nog Anton Prins (niet zijn beste wedstrijd) van het veld gaat na die frontale botsing met een Wardy speler is de regie helemaal weg.

Conclusie:

Was men beter bij de pinken geweest in het begin van de tweede helft dan had VCR zeker een kans gemaakt om minstens met een gelijkspel het veld te verlaten. Maar goed dat is voetbal. Dat wij nog met een halve koe vertrokken richting Rinsumageest maakte weer wat goed. Drie van de vier in de auto hadden de gelukkige loten zodat ze daar in Ferwerd nu zonder vlees zitten. Er bestaat dus nog gerechtigheid.

Wil Anton Prins hierbij nog sterkte wensen met zijn hersenschudding.

3 gedachten over “VCR ontwaakt uit winterslaap tegen Wardy.

  1. IJde Prins

    met deze analyse ben ik het volledig eens, als het echt slecht is mag dat ook worden gemeld.maar wie weet kunnen we iedereen volgende week thuis tegen Blija wel weer voor de volle honderd procent motiveren?
    “we blijven doorgaan”!!!!!!
    trainer:IJde Prins

  2. Toeschouwer

    Elke ploeg hoort toch elke week 100% gemotiveerd te zijn en in een wedstrijd tegen de koploper moet dit helemaal geen probleem zijn, dus vind ik dit een vreemde reactie van een trainer! Het is toch een taak van een trainer om elke week de meest gemotiveerde ploeg op te stellen. Ongemotiveerde spelers horen niet in een eerste elftal thuis. Althans dat vind ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s