Eindelijk winst voor VCR.

DE WEDSTRIJD;

De wedstrijd VCR-Tzum van afgelopen zaterdag was weer van slechte kwaliteit, ondanks de winst die VCR boekte. Mede door doelpunten van Gradus Ros 1-0 en (nieuw talent) Watze Houtstra 2-0 pakte VCR uiteindelijk 3 punten.

Het was nog een geluk dat trainer Prins besloot om debutant Houtstra nog wat speelminuten te geven (ongeveer 10 minuten voor tijd). Tzum kwam soms nog zeer gevaarlijk voor het doel van VCR die met veel kunst en vliegwerk de elfmeter probeerde schoon te houden. Men zag soms het flipperkasteffect in het doelgebied van VCR. Gelukkig voor VCR was Tzum niet bij machte om de wedstrijd te laten eindigen in een gelijkspel. (dat had dan moeten gebeuren door een eigen speler van VCR) Haar eigen schutters schoten veelal hoog over of meters naast. Kansen kreeg VCR in de tweede helft genoeg alleen haar schutters stonden niet op scherp. Eigenlijk dankzij de ingevallen debutant Houtstra, die in korte tijdbestek de 2-0 binnen schoot, kon men de wedstrijd rustig uitspelen.

DE Analyse;

Het spel was weer niet om aan te zien. Geen balcontrole, veel miscommunicaties wat zorgde voor veel onrust en een spits die (met respect) te oud wordt en eigenlijk dient te worden vervangen door een jongere zoals dat 10 minuten voor het einde ook gebeurde en zie resultaat. Wordt het niet eens tijd het hele veld te bespelen en niet de helft? Durf eens een breedte pass te geven( zoek de vrije man) in plaats om weer de drukte op te zoeken. Leer eens om de bal onder controle te krijgen scheelt veel balverlies. Tenslotte durf eens te schieten van afstand vaak heeft een doelman daar problemen mee, hierna kan de meegelopen spits( als die toevallig ook aanwezig is) de bal zo binnentikken. Eigenlijk is voetbal zeer simpel als men haar taken uitvoert zoals het behoort.

Conclusie;

Dit elftal heeft tijd nodig om te rijpen. Met de verjonging moet men blijven doorgaan al gaat dat ten koste van punten. Degraderen kan niet. Probeer wat structuur in dit elftal te krijgen. Wat kan de ploeg. Wat ontbreekt er. Dit seizoen wordt een leerproces voor VCR en daar is helemaal niets mis mee. Wie zaait zal oogsten.

Een gedachte over “Eindelijk winst voor VCR.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s