In gelijkspel VCR-Wardy veel doelpunten.

Wedstrijd;

Als je vorige week had voorspeld dat VCR tegen koploper Wardy gelijk zou spelen dan was je voor gek verklaart. En toch presteerde de ploeg van trainer Prins het om Wardy het moeilijk te maken. VCR kwam zelfs op voorsprong (Jan Willem v.d.Wal) wat hard aankwam voor Wardy maar die dat knap herstelde door in een tijdsbestek van10 minuten de stand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Dan slaan de mannen van Prins net voor rust,(Anton Prins) nog toe door de gelijkmaker er in te schieten. Na de rust was het VCR weer die de leiding nam. Een mooi doelpunt van Lennard v.d.Galien zorgde er voor dat VCR er nog bijna in begon te geloven. Wardy de eer te na, boorde die illusie de grond in. Eindstand 3-3.

Analyse;

Beide teams hadden last van de harde wind wat natuurlijk niet als zonde bok mag dienen voor deze wedstrijd. Toch is dat van invloed op de analyse. Veel balverlies door slechte balcontrole en de harde wind. Wardy speelde beter, had betere acties, maar had volgens mij meer moeite met de harde wind dan VCR. Toch maakte VCR weer enorme blunders op het middenveld. Hier maakte Wardy prima gebruik van en kwam daardoor op voorsprong voor de rust. Dat Anton Prins voor VCR de gelijkmaker er nog inschoot voor de rust was een opsteker voor de hele ploeg en supporters. Deze dachten dat VCR rijp voor de slacht was na die twee snelle doelpunten van Wardy.

Soms zag men oogstrelende acties van VCR. Uit zo`n goeie actie scoorde Lennard die de bal prima meenam en perfect binnenschoot. Wardy kwam terug het scoorde de gelijkmaker uit een vrije trap. Doelman Zwaagstra kon hier niets aan veranderen. Het was een perfecte ingekopte bal. In het laatste kwartier kreeg VCR zowaar de kans nog om de koploper met het schaamrood op de kaken haar eerste nederlaag te bezorgen. Anton Prins vergat helaas de bal in het net te schieten. Men kon aan die acties zo nu en dan zien dat VCR deze middag lef toonde. Het streed met zelfvertrouwen tegen de koploper uit Ferwerd. En dat is wel eens anders geweest.

Conclusie;

Het spel was mede door de harde wind te flipperkastachtig. Het was niet goed maar de wil was er. Het gelijke spel is volgens mij hier dan ook zeer terecht. Nog een pluim voor de scheidsrechter die prima floot deze middag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s