Bekerwedstrijd tussen VCR en ONS uit Sneek.

Wat een publiek ( 300 man ) afgelopen zaterdag op de Vonder te Rinsumageest bij de bekerwedstrijd VCR topklasser ONS Boso Sneek. Voor het eerst in de geschiedenis van VCR trof VCR zo`n opponent. En wat een bekende koppen liepen op de Vonder rond, ik zelf kon ze niet, maar liet me vertellen, dat er veel bekende spelers rondliepen. En een grensrechter die de week ervoor bij de wedstrijd van Vitesse had gevlagd. Geert van Tuinen was er voor radio Fryslan en de NOF was aanwezig. Vooraf was wel bekend dat VCR uit de beker zou worden geknikkerd door ONS maar dit wilde je gewoon niet missen. Toch was er een VCR supporter van de harde kern die dit niet wilde aanschouwen. Dit was wat te veel van het goede.

Tja het is persoonlijk natuurlijk maar je wilt toch wel eens zien hoe zo`n tegenstander speelt. Voor het geval als VCR nog eens een topklasser wordt! Het heeft veel voordelen. Ten eerste bij het betreden van het veld wordt er mooi vuurwerk afgestoken, dit voor de sfeer. Wat nu ook het geval was bij deze wedstrijd, dikke walmen rook trokken over het veld. Ten tweede er zullen dan altijd stewards aanwezig zijn om het publiek in toom te houden. ONS had er twee mee voor het geval. Ten derde je krijgt gratis live radio verslag voor o.a. die personen die thuis blijven. Handig voor mensen die slecht ter been zijn of niet willen of kunnen komen kijken. En wat heel belangrijk is scheids en grensrechters die neutraal zijn. Geen thuisfluiters en vlaggers dat scheelt ergernissen. Hoe vaak hebben we dat wel niet meegemaakt zo`n partijdige knakker langs de lijn. Natuurlijk kleven er ook nadelen aan als je een topklasser bent,maar daar hebben we het nu niet over.

Zoals verwacht kreeg VCR bijna geen kans tegen dit ONS. Bijna ja, ze konden twee keer op het doel schieten voor de rest was het alleen maar verdedigen. En dat lukte de eerste helft beter dan de tweede helft. Voor de rust werd het maar 0-4 (doelman Hielke Koning). Na de rust ( doelman Rene Zwaagstra) werden er nog 5 ingeschoten. Gelukkig maar voor het scorebord die maar tot 0-9 kan noteren daarna gaat hij weer tellen vanaf de nul. De spelers hebben gedaan wat in haar vermogen lag dus wij hebben niet te klagen gehad over die 0-9 stand. Een prachtige middag was het voor elke voetbal liefhebber om deze topklasser te zien spelen hier in Rinsumageest op de Vonder.

1e minuut 0-1.

19e minuut 0-2.

22e minuut 0-3.

30 minuut 0-4.

45e minuut 0-5.

52e minuut 0-6.

54e minuut 0-7.

56e minuut 0-8.

73e minuut 0-9.

Na dit spektakel kon men met de voetjes van de vloer op muziek van Auke. Wat wil men nog meer. Oja, en de koffie was ook lekker. Nog een prettig weekend gewenst en tot de volgende keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s