Afscheid voor de gebroeders Hiemstra op de Vonder.

Voorwoord;

Zaterdag om 4 uur was daar de afscheidswedstrijd voor de gebroeders Hiemstra. Na jaren lang in het eerste elftal te hebben gespeeld werd dan nu de knoop doorgehakt. Het was mooi geweest. Beide heren kunnen terug zien op vele hoogte en diepte punten in haar VCR bestaan Zo stonden de heren met vele oude bekenden weer op de groene mat om het huidige VCR elftal les te kunnen geven in voetbal. Nu kon men niet verwachten dat die oudjes het van haar snelheid moesten hebben maar zij konden wel laten zien wat techniek en balbehandeling inhield in haar glorie jaren. Dat verleer je niet. Om conditionele problemen te voorkomen werd er doorlopend gewisseld tijdens de wedstrijd en ook om al die oude strijders de kans te geven om te laten zien wat ze nog in petto hadden. Onder het toeziende oog van scheidsrechter Freerk Terpstra werd de aftrap verricht onder grote publieke belangstelling.

De wedstrijd;

Na een dik kwartier zorgde Harrold van Diggelen ervoor dat de verdediging van het huidige 1e eftal problemen kreeg door zijn weergaloze versnelling in het strafschopgebied en de perfecte pass op Hoeke Sjouke Hiemstra. Het was dat Hoeke nog niet op scherp stond anders was de eerste treffer een feit geweest voor het oude VCR. Even later kreeg Hendrik Vennema een schiet kans maar zijn schot werd gepakt door doelman Zwaagstra. In de 20 minuut hield het publiek haar adem in. Sjoerd Hiemstra kreeg zijn kans op de openingstreffer maar zijn schot ging naast. Lennard van der Galien werd onderuit gehaald door vader Sjoerd maar kreeg geen vrije trap wat wel verdiend was geweest. Kneep scheidsrechter Freerk hier even zijn ogen dicht? Even later kreeg oud VCR een vrije trap. Hoeke Sjouke werd door oud trainer Ros het veld in gestuurd om die zaak even te regelen. De spelersmuur keek benauwd naar de schutter en hoopte op een blessure vrije avond, immers zijn schoten waren als kanonskogels. Het schot van Hoeke was jammer genoeg veel te slap maar werd toch nog tot corner verwerkt. Dan is het uit die corner Hendrik Vonk die de bal binnen tikt. Het huidige VCR team kreeg na 35 minuten spelen een dot van een kans die helaas door Nielson niet werd benut. In de slotminuten werd dan eindelijk de stand gelijk getrokken door Tom Feddema. De man die zijn contract met nog een jaar verlengde. Ook bij het huidige elftal moeten de oudjes het nog doen.

Na de pauze kreeg trainer Prins een attentie voor het feit dat hij 25 jaar trainer was. Wat uitstekend paste bij deze wedstrijd.

Het eerste gevaar na rust kwam van oud VCR. Een uitstekende pass van Han Feddema op Sjoerd Hiemstra werd maar net over geschoten. Daarna kwam het moment van de man die jaren een ware plaag was voor zijn tegenstanders. Spits Sjoerd Hiemstra slalomde om al wat stond te verdedigen van het huidige VCR en scoorde zijn afscheidsdoelpunt binnen. Echter ook zijn broer Hoeke Sjouke ( die meestal in de schaduw stond van zijn broer)wist op deze middag zijn doelpuntje te maken. Op aangeven van broer Sjoerd kopte hij de bal achter doelman Zwaagstra. Het huidige VCR wist nog 1 keer te scoren door de enorme blunder die Ate Haakma maakte. De alerte Lennard van der Galien strafte direct deze blunder af. Hierna floot scheidsrechter Freerk einde wedstrijd, het was mooi geweest. Direct daarop werden de gebroeders met vrouwen in de bloemen gezet en werd het feestje voortgezet tot in de late uurtjes in de Bantammer.

Nawoord;

Gezien het leeftijdsverschil moet het wel frustrerend zijn geweest voor het huidige VCR dat de oudjes met de winst naar huis gingen. Er zaten spelers tussen die zo weer in het eerste elftal konden spelen mits ze weer wat aan haar conditie zouden doen. Sjoerd en Hoeke kunnen terug kijken op een geslaagde middag tussen al die oud VCR spelers die voor deze gelegenheid nog 1 keer de voetbalschoenen aantrokken. Was hier misschien een nieuw elftal geboren? Een veteranen elftal? Ja, je weet nooit wat de toekomst nog brengt. Mocht die er komen dan had die er dan als volgt uit kunnen zien. Onder de lat Feije Feenstra. Laatste man Ate Haakma, links achter Leo Jilderda en rechtsachter Martin Zwart. Op het middenveld vier man te weten Tako van Diggelen, Hendrik Vonk, Klaas de Poel en Harrold van Diggelen. En voor de gebroeders Sjoerd en Hoeke Sjouke Hiemstra met als hangende spits Dennis Goedendorp. Reserve spelers ook aanwezig in verband met blessure leed op die leeftijd. Hendrik Vennema, Sjoerd van der Galien, Han Feddema met als reserve doelman Hans Wassenaar. En tot slot de man die multifunctioneel zou moet zijn. Tevens zal hij als trainer, coach, begeleider, waterdrager, en psycholoog deze heren mentaal de wedstrijd door moet slepen en  dat zou niemand minder dan oud trainer Kees Ros moeten zijn. De man die met woord en gebaar zijn spelers bezig houd, ja zelfs vanachter het struikgewas haar verrichtingen

in de gaten houd. Mensen, dat zou smullen worden op de Vonder in Rinsumageest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s