Afscheid van spits Sjoerd Hiemstra in doelpuntrijk duel.

De wedstrijd;

Na een uitstekende eerste helft, zakte het peil in de tweede helft weer naar bedenkelijk niveau. Jammer er had deze middag een monsterscore in gezeten tegen St.Annaparochie. De reden kon natuurlijk ook ergens anders aan hebben gelegen.

De doelpunten waren van zeer grote amusement waarde. Spelers die in eigen doel scoren doen het altijd goed op het sportveld. Dat zijn de personen die men altijd zal onthouden. Maar wie we nu ook allemaal zullen onthouden is Sjoerd Hiemstra. Hij werd van het veld gedragen door zijn medespelers en onder applaus van het thuispubliek kreeg hij zijn publiekswissel. Dit was Sjoerd zijn laatste optreden thuis op de Vonder in het eerste elftal. Hij stopt ermee na dit seizoen net als zijn broer Hoeke Sjouke Hiemstra. De wedstrijd eindigde trouwens in een 6-1 overwinning voor VCR. Voor het hele wedstrijd verslag lees bij webmaster Jilderda.

De analyse:

We gaan nu de gebroeders Hiemstra even onder de loep nemen door de jaren heen dat ze bij VCR voetbalden.Dat zij jaren in de basis hebben gestaan van het VCR vlaggenschip kan men lezen in het archief materiaal over VCR. Onder vele trainers hebben ze gespeeld. De heer Meijer, Gauke Kootstra, Jochum v.d.Veen ( op non actief gesteld) Hans Blom, Kees Ros, Martin Zwart en dan als laatste Yde Prins. Ze zijn o.a kampioen geworden in het seizoen 97/98 in de wedstrijd tegen Ouwe Syl die gewonnen werd met 2-5. En ja hoor ook in deze wedstrijd scoorde Sjoerd. Dit keer zelfs 3 keer.( Sjoerd 0-1, Sjoerd 0-2, Radboud Risselade 2-3, Hendrik Zijlstra 2-4 en Sjoerd bepaalde de eindstand 2-5) Hierna gepromoveerd naar de 4e Klasse. Dat werd een dramatisch seizoen ze stonden stijf onderaan met maar liefst 9 punten.

Tegenstanders vroegen altijd of de gebroeders Hiemstra ook in de basis stonden want ze waren doodsbenauwd voor deze heren. Hoeke Sjouke was de man die uit alle posities kon scoren. Zelfs als men dacht dit kan niet dan wist hij nog doel te treffen. De tegenstanders waren dan ook niet voor niets doodsbenauwd voor deze gebroeders met hun lange haren. De gebroeders zijn VCR altijd trouw gebleven en zijn in die tijd misschien wel eens benaderd door andere verenigingen toch bleef VCR op nummer 1 staan voor ze. Waar anderen met mindere talenten op een hoger niveau wilden spelen bleven deze heren hun club trouw.

De conclusie:

VCR en haar aanhang zullen deze twee heren missen als 1e elftal spelers. Laten deze heren de inspiratie zijn voor de jongere generatie om tot het bittere einde te blijven spelen voor VCR.

Dat zij zich niet laten verleiden door mooie beloftes die naderhand niet uit zullen komen.

Tot slot namens al die mensen (supporters en spelers) die genoten hebben van jullie spel.

en jullie doorzettingsvermogen.

Bedankt Sjoerd, bedankt Hoeke voor al die mooie voetbaljaren het ga jullie goed.

2 gedachten over “Afscheid van spits Sjoerd Hiemstra in doelpuntrijk duel.

 1. Johan

  Mooi, kort en bondig eerbetoon. En dat van een analist die wekelijks zijn gal over VCR spuit. Netjes hoor, mijn complimenten :p

 2. feddemeijer@wanadoo.nl

  Beste henk,
  Hierbij en ik hoop dat jij de beide broers
  hiemstra dit even zult bezorgen ivm hun afscheid-wedstrijd a.s zaterdag, waar ik niet bij aanwezig kan zijn ivm met andere verplichtingen. Hopelijk kan ik op je rekenen.

  Sjoerd en Hoeke,
  Bedankt voor vertrouwen en dat ik altijd op jullie kon rekenen. Na een aantal jaren trouwe dienst voor VCR, heb ik begrepen dat het voetbal vaarwel word gezegd, ik als oud trainer heb beide broers gekend als spelers
  met veel flair en humor, ondanks enkele jaren onder de knoet en roe. Sjoerd en Hoeke
  woorden ze zijn soms cliche, maar hoe moet ik het anders zeggen, moeilijke woorden kan ik wel bedenken, dan is het niet echt wel, ik zeg, gewoon maar cliche. Voor mij waren jullie beiden kanjers. Dus hiemstra,s doe de deur achter jullie dicht en sluiten, het is over en uit.
  Het gaat jullie beiden goed, vergeten zullen
  we elkaar nooit.
  Met vriendelijke groet oud trainer meijer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s