Noordbergum komt van koude kermis thuis in Rinsumageest.

Zaterdag werd thuis op de Vonder de wedstrijd VCR- vv Noordbergum gespeeld. Noordbergum de ploeg die voor het kampioenschap gaat,want dat zijn de ambities. Met het aantrekken van 11 nieuwe spelers afkomstig van de hoge voetbalschool moest het mogelijk zijn. Drie wedstrijden gespeeld die dik gewonnen werden door Noordbergum. Wat kan VCR tegen deze ploeg. Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week was men al van mening dat de punten naar Noordbergum zouden gaan. Maar u kent het vast wel het spreekwoord; je weet nooit hoe een koe een haas vangt. De wedstrijd; 

In de beginfase tikte Noordbergum dat het een lieve lust was. Zo gemakkelijk als men elkaar kon vinden. Zo de tijd verstreek en kon men zeggen dat VCR lekker meedeed al werd het niet echt gevaarlijk. Bij aanvallen van VCR miste men de aansluiting om echt gevaarlijk te kunnen worden. Echt gevaarlijk werd het pas na 29 minuten spelen voor VCR, echter de VCR doelman stond op zijn plaats. Toch was het Noordbergum die in de 41e minuut de 0-1 maakte. 

Na de pauze begon voor VCR het spektakel. Na 51 minuten spelen uit een vrije trap kon de Noordbergumer doelman nog redding brengen. Echter twee minuten later kreeg VCR een penalty, een speler werd binnen het strafschopgebied onderuit gehaald. Deze werd keihard binnen geschoten 1-1.Na 58 minuten spelen kreeg VCR weer een dot van een kans die helaas niet werd benut. Net zoals na 60 minuten spelen uit een prachtige aanval. Jammer die had meer verdiend. Toch was het VCR die Noordbergum een tikje gaf na 70 minuten spelen. Men dacht dat het buitenspel was maar de scheidsrechter liet door spelen en daar maakte VCR dankbaar gebruik van 2-1. Noordbergum werd stil,dit zag men niet aankomen. Alle ballen gingen nu richting doelgebied van VCR in de hoop dat hij goed zou vallen en de gelijkmaker er zou komen. Het was in de slotminuten nog even doorbijten maar uiteindelijk kwam het eindsignaal van scheidsrechter van Houten, die prima floot. 

Conclusie;

Het elftal verdient een dikke pluim. Het was een mooie spannende wedstrijd waarin men zag dat ze wilden knokken. Knokken om niet over zich heen te laten lopen door die hogeschoolvoetballers. Het seizoen is nog lang maar dit zal men niet snel vergeten, net als Noordbergum natuurlijk. Pijnlijk voor de gasten. 

De koffie;

Deze keer was er niets mis mee. Vandaar een 8.

 

Een gedachte over “Noordbergum komt van koude kermis thuis in Rinsumageest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s