Brief van gastschrijver over positief denken.

Zo aan het eind van dit jaar heb ik een brief ontvangen van dominee Gremdaat, die ik jullie niet wil onthouden. Mijn vraag aan hem was, kunt u iets zeggen in positieve zin, over onze slechte prestaties zo voor de winterstop. 

Beste Voetbalvereniging VCR uit het hoge noorden. 

Zo voor de donkere dagen voor Kerst en Oud en Nieuw, wil ik proberen jullie weer in de goede positieve richting te sturen voor na de winterstop, want dat hebben jullie wel nodig. De spelers, trainer en het bestuur.Ben eigenlijk geen liefhebber van het spelletje; Voetbal. Vind dat een raar spelletje. Achter de bal aanhollen, en als je hem dan eigenlijk hebt weer wegschieten. Het is eigenlijk het zelfde als iets opeten, want je hebt honger, mmmmmm lekker, honger naar de bal, en als je het hebt opgegeten, spuw je het weer uit. Beetje onsmakelijk natuurlijk maar het is dus eigenlijk onbegonnen werk, dat voetbal, dames en heren. Eerst iets willen hebben en dan weer wegdoen. Ik zou zeggen begin er dan niet aan, maar ja zo ben ik. 

Toch wil ik me eraan wagen dames en heren en proberen jullie een hart onder de riem te steken na dit rampzalige seizoen. Jullie staan helemaal onderaan in de competitie, dat is voor een normaal denkend mens, slecht tot zeer slecht. Maar dominee Gremdaat denkt daar anders over. Het heeft ook zo zijn pluspunten, voordelen. Al die andere ploegen kunnen zakken als bakstenen. Hahahaha, Neem nu Rottevalle, volgens de analist staan die bovenaan. Dat is mooi, maar weet u hoe zeer het doet als die naar beneden keldert? Hahaha. Waarschijnlijk komen ze dan die klap nooit weer te boven als eenmaal de lange, lange terugweg is gevonden. Jullie echter kunnen juist moed putten, als je weer in een stijgende lijn terechtkomt. Vechtlust, ambities om nog hoger te eindigen dan voor de winterstop. Dat alles zorgt voor de ommekeer dames en heren. Positief denken dames en heren. Positief! 

Heb ook de website even bekeken en tot mijn grote schrik, eigenlijk verdriet zag ik geen oppeppende, bemoedigende woorden van jullie voorzitter. Niet van; jammer dat het zo slecht gaat maar we zullen er alles aan doen om het tij te keren. Niets van dat alles dames en heren. Dat is heel vreemd zoiets zou dominee Gremdaat nooit doen. Ik zou ze vertellen dat er een nieuwe spits is aangekocht. Een snelle donder die gemakkelijk scoort. Het is dan wel niet waar, maar dat zet ze wel aan het denken, in positieve zin. Ze zullen nog beter gaan spelen, want ja er komt een concurrent en dat kan een van de spelers zijn kop kosten,hahaha. Dan is het een leugentje om eigen bestwil dames en heren. Soms kan een leugentje, nog zo klein, heel positief uitvallen, dames en heren. Heb ook begrepen dat de trainer mag blijven ondanks de slechte prestaties. Ze hebben alle vertrouwen in hem. Dat is mooi, ja geweldig en weer positief voor de trainer want slechter als dit kan het nooit worden hahahaha.

Ook voor hem kan er alleen maar een stijgende lijn in komen, ook een trainer heeft ambities, dames en heren. Dit zijn allemaal speerpunten om eens goed over na te denken, denkt dominee Gremdaat. Heb begrepen van de analist dat mijn optimistische stukje in de Preek komt te staan. Dat vind ik zeer passend. Het is eigenlijk ook een kleine preek voor de dames en heren uit het hoge Noorden. Haal uw voordeel hieruit en u zult zien dat het na de winterstop een stuk prettiger wordt om en in het veld. Tot slot wens ik de dames en heren nog prettige feestdagen en een goed uiteinde en……………. Denk om je vingers met al dat vuurwerk van tegenwoordig.

 Groet;

Dominee Gremdaat.

 

Oh ja voordat ik het vergeet dames en heren. In de analyses wordt altijd de koffie behandeld door de analist. Het slaat natuurlijk nergens op, want het is te zuipen of niet te zuipen, sorry voor mijn taalgebruik dames en heren, maar als je het weer positief benadert zie je een stijgende lijn in de verkoop van de koffie waar een goed cijfer werd gegeven, vertelde de analist mij in de brief. Dus hoe je het ook wend of keert er zit altijd wat positiefs in.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s