VCR pakt haar eerste punten tegen Harkema Opeinde.

Thuis op de Vonder te Rinsumageest tegen Harkema Opeinde afgelopen zaterdag mochten de heren laten zien dat de witte zakdoekjes overbodig zouden zijn. De harde kern gaf ze nog de kans om het tij te keren. Wil men zijn publiek behouden dan zal er gewonnen moeten worden, anders haken ze massaal af en gaan ze zaterdag s`middags andere dingen doen. En daar zitten ze eigenlijk niet op te wachten, maar goed als het niet anders kan dan moet dat maar. Het weer was geweldig, het veld lag er goed bij, maar het publiek viel wat tegen. Waren dit de eerste voortekenen al? Hadden ze vorige week domweg gewoon pech omdat die scheidsrechter haar punten door de neus had geboord, nu was het zaak om alles recht te breien. Om eindelijk haar eerste punten te pakken. 

Om niet te kort van stof te zijn over de eerste helft, wat eigenlijk met een woord wel af kon, toch nog wat op papier gezet. Het spel was zeer slecht, veel foute passes en het ontbrak de heren aan vechtlust. Of dit aan het mooie weer lag laten we in het midden. Harkema Opeinde speelde gemakkelijker, was alerter en wist het spel breed te houden. Het was ongeveer in de 22e minuut toen VCR goed weg kwam. Een verdediger van VCR kon nog net op tijd de bal voor de lijn wegwerken. Het gesprek aan de kant ging allesbehalve over voetbal, wat inhoud dat het de heren niet kon bekoren wat ze voor ogen kregen voorgeschoteld door de spelers. Men was dan ook blij dat het tijd was om een bakje koffie te halen. Dit zou volgens de harde kern wel eens het hoogtepunt kunnen worden deze middag. 

Na de rust zag men een beter spelend VCR. De trainer had waarschijnlijk ook in de gaten dat dit niet zo kon doorgaan. Ook zijn reputatie stond op het spel. Na 50 minuten spelen raakte de bal de bovenlat van Harkema Opeinde. VCR had pech, en het duurde dan ook niet lang of VCR kwam op voorsprong. Tien minuten later kreeg VCR een vrije trap. De specialist stond achter de bal en via een ingevallen VCR speler, werd de bal in het doel geschoten 1-0. Dat nu juist deze speler doeltreffend was is geen verrassing. Deze speler vreet het gras op en laat zien dat je door werklust een wedstrijd kunt winnen, tenminste als de scheidsrechter ook meewerkt, zie vorige week. En nu ik het over die scheidsrechter heb moet ik zeggen dat deze scheidsrechter van zaterdag ook vreemde beslissingen had. Een cursus bijscholing zou op zijn plaats zijn geweest. Harkema Opeinde had al haar kruit verschoten bleek wel uit de weinige gevaarlijke acties die nog kwamen. VCR maakte er zelfs nog 2-0 van in blessuretijd door een goed uitgespeelde actie. Opluchting bij supporters en waarschijnlijk ook bij de trainer. De eerste drie punten waren een feit. 

De koffie;

Ik blijf het zeggen en herhalen, maar de koffie was weer voortreffelijk. Weer een 8 deze ronde. Je kunt zien dat er veel aandacht en liefde in wordt gestoken voor een goede bak koffie. Je wordt er gewoon blij van.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s