VCR door vechtlust naar gelijkspel tegen Scharnegoutum.

Afgelopen zaterdag moest VCR tegen Scharnegoutum 70 die met een periode titel op zak, tweede op de ranglijst, voor promotie gaat. Met deze gegevens richting de Vonder, met de gedachte hier valt vandaag geen eer te behalen voor VCR. Kansloze missie. Als dan ook nog Mame niet meedoet de specialist van de vrije trappen, dan weet je ,ik ben er wel, maar had beter thuis kunnen blijven. Met goede moed dan maar wat dom lullen, om er toch nog iets van te maken. Hoogte punt waarschijnlijk deze middag het bakje koffie. Achteraf gezien had ik beter kunnen denken, je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

Scharnegoutum kwam al vrij vroeg op voorsprong. Uit een corner werd de 0-1 gemaakt door Jellema. Geen kwartier later was de stand al 0-2 en weer uit een corner. Nu was de schutter Vaessen. Dit was pijnlijk voor VCR die niet echt goed speelde. Scharnegoutum haar spel was verzorgder. Met nog een paar minuten op de klok richting de koffie. En zoals zo vaak als wij om koffie gaan scoort VCR. Het was Ane Jan die voor de aansluiting zorgde tot grote vreugde van alle VCR supporters. Dit gaf de burger weer moed, dit was wat we nodig hadden om te zorgen dat we bleven kijken langs de lijn.

Na de pauze zag men een ander VCR. De vechtlust spatte er van af. Wel hadden ze nog even geluk in de 59e minuut toen de bal via de doelman de paal raakte. Langs de zijlijn werd al gezegd dat het verwachtingspatroon van VCR misschien wel te hoog was. Dat we te veel verwachten van de spelers in deze klasse. Maar bliksem Piebe, vorige week tegen Marrum hadden we moeten winnen. Tegen deze ploeg is het geen schande om van te verliezen. Zijn wij eigenlijk wel veel minder dan de meeste ploegen in deze klasse? Met de goede instelling kan men prima meedraaien dat is wat ik denk. Lees goed”met de goede instelling’’.

Terug naar de wedstrijd. Het onmogelijke werd toch nog gepresteerd. In de 80e minuut maakte VCR  gelijk door een doelpunt van Wielinga. Nog tien nagelbijtende minuten moesten ze nog spelen. Tien minuten, die maar niet wilden omgaan. Er waren zelfs supporters bij, die met de rug naar het veld gekeerd stonden om maar niet te hoeven aan te zien hoe de ene na andere kans van Scharnegoutum werd afgeslagen. En dan eindelijk het eindsignaal van scheidsrechter Baar. Weer een belangrijke punt bijeen gesprokkeld. Nu afwachten wat de concurrentie had gedaan. Wat een slot van een wedstrijd. Wat niemand had verwacht was toch gebeurd. Een verdiend gelijkspel. Zo zie je maar, door te knokken en te vechten, kom je een heel eind.

 

Doelpunten;

8e minuut Sibold Jellema  0-1.

31e minuut Gijs Vaessen  0-2.

45e minuut Ane Jan Schat  1-2.

82e minuut Melle Wielinga 2-2.

 

Dan de koffie.

Ook deze middag was de koffie van prima kwaliteit. Ik geef een 8 voor de koffie.

 

Nawoord.

Heb deze middag met de nieuwe trainer kennis gemaakt en weet ondertussen weer net ietsjes meer over de gang van zaken het volgende seizoen.

We hopen dat we in deze klasse kunnen blijven spelen dan zie ik het volgende seizoen met vertrouwen tegemoet. De trainers Spek kregen uit handen van de voorzitter nog een bosje bloemen. Dit is traditie bij de laatste thuiswedstrijd van een trainer die afscheid neemt van de vereniging. Ik wens ze alvast geluk bij haar nieuwe club VIOD. Ten slotte nog even aan de voorzitter van VCR. Je laatste stukje op de website van webmaster Jilderda is van September vorig jaar. Blijft het daar bij?

 

Ik groet u.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s