VCR de mindere tegen Birdaard.

Opvallend nieuws.

Wat me opviel in Birdaard was haar tribune. Hij is te laag, veels te laag. Als je op de onderste rij zit ,zit je tegen ruggen aan te kijken, van supporters. Je ziet geen kip op het veld. Hebben ze daar niet aan gedacht toen ze die tribune bouwden? Was het materiaal op, of hadden ze kosten willen besparen ja ik weet het niet. Zaterdag zat de tribune vol met schreeuwende mensen, en ik dacht nog, waarom al dat lawaai, totdat ik me omdraaide en dacht verrek ze zien echt geen kip. Verder ondanks het Sinterklaasgebeuren in Dokkum waren er nog veel supporters op deze wedstrijd afgekomen.

Zaterdag dus naar Sportpark’’De Swellen”geweest te Birdaard. Een echte derby. De gegevens stonden in het programma boekje vermeld. De laatste keer dat VCR daar gewonnen had was in het seizoen 1997-1998. Tijd dus om die Skieppekoppen weer eens een poepje te laten ruiken zou je denken. VCR begon weer goed aan de wedstrijd, want na een 20 minuten spelen stonden ze voor met 1-0. Doelpunt Jouke na voorbereidend werk van Ane-Jan. Echter een paar minuten later stond de stand al weer gelijk. Birdaard speelde beter dan VCR en de Geastmers speelden onrustig. Na een half uurtje spelen stonden ze tegen een achterstand te kijken 2-1. Het had nog erger kunnen worden als de bovenlat VCR niet nog eens had gered in de slotfase van de wedstrijd.

Na de rust was er veel paniek aan VCR zijde. Toch was het wederom Jouke die VCR op gelijke hoogte bracht na 68 minuten spelen. Helaas was het een penalty wegens hands in het strafschopgebied die zorgde dat Birdaard goede zaken deed deze middag. Deze penalty werd VCR fataal en bracht de eindstand dus op 3-2. Gezien het spelbeeld zeer terecht. Birdaard was simpel gezegd beter deze middag.

21e minuut 0-1 Jouke Hoekstra.

23e minuut 1-1 Hidde Kingma.

34e minuut 2-1 Hidde Kingma.

68e minuut 2-2 Jouke Hoekstra.

74e minuut 3-2 Edwin Kooistra.

De koffie was voor de pauze uitstekend. Goede smaak en temperatuur en verdiende wel een acht. Echter in de pauze ging er een puntje vanaf. Smaak goed de temperatuur niet. Als je blauw van de kou van het veld komt, heb je zin in hete koffie, dit was helaas niet het geval. Je kon het bijna in een teug naar binnen slingeren. Eindcijfer dus een 7.

Nawoord;

Aan het eind van dit seizoen houden trainers Spek het voor gezien bij VCR. Nieuwe trainers kunnen zich dus melden bij het bestuur, of zou het een oude bekende worden. Er zijn al enkele trainers gesignaleerd bij de bestuurskamer en er gaan al geruchten rond in het dorp. Helaas mijn betrouwbare bron hield zijn kaken stijf op elkaar, wat voor mij inhoud dat het wellicht een oude bekende zal worden. De tijd zal het leren.

Ik groet u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s