Bliksemstart voor VCR tegen Marrum.

Opvallend nieuws;

Afgelopen zaterdag was v.v Marrum te gast op de Vonder te Rinsumageest.

Marrum roept nostalgische gevoelens bij me op. Heb een paar jaar bij Marrum gespeeld in het derde of vierde elftal meen ik. Voor de duidelijkheid ben geboren in Marrum aan de Zeedijk. Mannen als de gebroeders Kok, de heer Steen, Ate de Jong, Cuperus en noem maar op zijn me niet vreemd. Heb vaak met de heren getraind ( zij waren wel wat jaartjes ouder natuurlijk) ook al speelden zij in het eerste later met sommigen gespeeld (ouderenteam). Dat waren nog eens tijden. In die tijd moesten we ook wel eens naar Rinsumageest. De Marrumerkatten tegen de hunewippers. Tja de tijd gaat wel door. Nu staan we als oudjes langs de lijn de verrichtingen te volgen van een andere generatie. Vroeger toen alles beter was.

Nu de wedstrijd. Het was een bliksemstart voor VCR. Binnen een minuut stond VCR al op 1-0 door een penalty. En we hadden direct weer moeten toeslaan want Marrum was totaal van slag door dat vroege doelpunt. Langzaam maar zeker kreeg Marrum meer grip op het spel. Toch was het VCR die voor de 2-0 zorgde door Yannick op aangeven van Jouke. Verdiend was het zeker gezien de kansen die VCR zichzelf creëerde.

Na de rust had Raap de kans om VCR in veilige haven te loodsen. Helaas miste hij een opgelegde kans, zo bleef het spannend. Na 64 minuten spelen had VCR alle geluk van de wereld door een bal die tegen de lat werd geschoten. Het voelde niet goed aan voor VCR en het kon niet uitblijven de 2-1 kwam in de 83e minuut op naam van Steegstra.( Was het niet zelf dat zult u wel begrijpen, ik maakte vroeger mooiere doelpunten vraag maar aan Harm Wiegersma. Die heeft er nog slapeloze nachten van, wat nachtmerries!) De resterende tijd was spannend. Zou VCR de voorsprong kunnen behouden of sloeg Marrum in de slotminuten nog toe. Gelukkig voor VCR bleef het bij de stand 2-1.

1e minuut 1-0     Mame Braaksma.

38e minuut 2-0     Yannick Haakma.

83e minuut 2-1     Jurjen Steegstra.

 

Dan nu de koffie.

Het wordt vervelend zult u denken maar de koffie was weer prima voor elkaar.Goede temperatuur en smaak dus wederom een 8. Vandaag of morgen probeer ik het geheim te ontfutselen van de koffie in ons dorpshuis. U blijft op de hoogte.

 

Nawoord;

Op de VCR site stond vermeld dat oud trainer Bokke Fedde Meijer was overleden. Een aardige, vriendelijke man, die goed met mensen om kon gaan. Heb het geluk gehad dat ik nog onder hem mocht trainen. Dat wilde ik toch nog even kwijt.

 

Ik groet u.

 

 

Een gedachte over “Bliksemstart voor VCR tegen Marrum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s