Ondanks slecht spel overwinning voor VCR.

Onder ideale weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag  thuis op de Vonder de wedstrijd VCR – Suameer gespeeld. Op papier mocht dat geen probleem opleveren voor VCR.  Maar zoals het in het boekje stond vermeld de bal is rond, dat is logisch he. Ja, je zal maar een vierkante bal tegen je knar krijgen. Het werd voor de supporters weer een wedstrijd die ze het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Slecht spel was daar de oorzaak van.

 

Het eerste kwartier was voor VCR. Ze hadden toen al voor moeten staan zoveel kansen hadden ze gekregen. Maar nee, al snel werd duidelijk dat men er geen zin in had. Geen controle over de bal, niet vooruit te branden dat men kon spreken van een slappe hap. Dat de heren niet geconcentreerd bezig waren werd duidelijk toen een speler tegen een supporter riep dat hij zijn bek moest houden. Dat was dan ook direct het hoogtepunt in de eerste helft.

 

Na de rust begon VCR voortvarend. Na vijf minuten scoorde Jouke en kon het publiek opgelucht adem halen. Hierna zakte het peil weer zodat men begon te vrezen dat Suameer de gelijkmaker zou maken, want ze werden sterker. Toch was het VCR die in de slotfase nog een bal op de bovenlat knalde in de persoon van Erwin. Het had meer verdiend. In blessuretijd was het Yannick die de eindstand op 2-0 bracht.

 

50e minuut 1-0  Jouke Hoekstra.

93e minuut 2-0  Yannick Haakma

 

De koffie. Wederom krijgt men een dikke 7,5. Goed van smaak en de temperatuur was uitstekend.

 

Nawoord;

Al tijden spelen de heren geen geweldig voetbal. Maar ondanks het slechte spel staan ze nog steeds bovenaan. Ook dat is een prestatie. Natuurlijk zien we het liefst geweldig voetbal, spanning en sensatie, maar dat kun je niet verwachten in deze klasse. Want als wij slecht spelen hoe speelt de tegenstander dan wel niet. Over het gehele seizoen bekeken zijn er maar enkele wedstrijden die echt bijblijven. Waar wij nu naar uitkijken is de wedstrijd tussen VCR en Marrum.

De nummer 1 tegen de nummer 2. Een topwedstrijd in deze klasse, een wedstrijd die uitmaakt wie dit seizoen kampioen zal worden. Tenminste zoals het er nu uitziet. Maar er moeten nog enkele wedstrijden gespeeld worden en de bal is rond.

 

Tot de volgende keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s