Doelpuntrijk duel VCR-Holwerd.

Op de Vonder te Rinsumageest vond afgelopen zaterdag de wedstrijd plaats tussen VCR en Holwerd. De vraag die door het hoofd ging was kan men net zo goed presteren als tegen Noord Burgum wat een topwedstrijd was, of was dat eenmalig. Bram had geen hoge verwachtingen maar verwachte wel vuurwerk. En was Bram zijn  stukje vorige keer te optimistisch? Moet hij weer op de oude voet verder? Vragen allemaal vragen die beantwoord zouden worden.

 

Het eerste kwartier was voor VCR. Goed spel wat beloond werd door de 1-0 via een vrije trap door Mame, zijn schot losgelaten door de Holwerder doelman Bosch werd ingeschoten door een alerte Pires. Het zag er goed uit. Maar wat ze daarna presteerden was huilen met de pet op. Het was net of alles niet meer lukte. Het werd 1-1 doordat de doelman van VCR wel te ver uit zijn doel moest komen. En tot overmaat van ramp werd het 5 minuten later al 1-2. Bram werd er depri van, en zat in gedachten al thuis aan een stevige borrel in plaats langs de lijn te vernikkelen van de kou. Hij had te hoge verwachtingen van deze wedstrijd. Er werd in de pauze over deze wedstrijd gesproken dat het een ramp was.

 

Gelukkig werd na de rust na 54minuten gespeeld te hebben het 2-2 door een kopbal van Melle. Lang genoten we niet van dat doelpunt want geen minuut later stond Holwerd al weer op 2-3. Nou toen werden de supporters allemaal depri, hoe kregen ze het voor elkaar. Hoe kan men dit weer uit handen geven. Vragen allemaal vragen die gelukkig beantwoord werden. De trainer had gewisseld in de pauze en dat bleek een gouden zet te zijn geweest. Holwerd in het begin van de tweede helft nog stevig in het zadel moest lijdzaam toezien hoe na 65 minuten spelen het Yannick was die VCR weer op gelijke hoogte bracht. En VCR speelde beter, stukken beter dan Holwerd. Holwerd deelde nog wat speldenprikken uit maar daar bleef het bij. Niet dat VCR de sterren van de hemel speelde maar toch zat er meer vechtlust in dan voor de pauze. Het was tenslotte weer Melle die Holwerd de genade klap gaf na 77 minuten spelen. En wederom deed hij dit met zijn hoofd 4-3.

 

1-0   13e minuut Jenilson Pires

1-1   24e minuut Tsjitse de Haan.

1-2   29e minuut Piter van der Ploeg.

2-2   54e minuut Melle Wielinga.

2-3   55e minuut piter van  der Ploeg.

3-3   65e minuut Yannick Haakma.

4-3   77e minuut Melle Wielinga.

 

 

Waren Bram zijn vragen beantwoord nu? Ja, de meesten wel. De mentaliteit was anders dan tegen Noord Bergum gezien de eerste helft. Door twee andere spelers na de rust in te brengen begon het er weer wat op te lijken,  wat uiteindelijk de overwinning betekende voor VCR. De scheidsrechter floot goed echter had een penalty moeten geven aan VCR en een speler van Holwerd had rood moeten krijgen wat dus niet gebeurde. Dit zien we nu maar door de vingers. Te optimistisch schrijven kan niet gezien de eerste helft die de heren lieten zien, dat Bram zal in het vervolg wat kritischer zijn in zijn stukjes.

 

Nu de koffie. Het wordt wat saai maar de koffie was weer prima. Bram geeft ook deze ronde dus een 7/5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s