Top wedstrijd VCR-Noordbergum.

Op het programma stond afgelopen zaterdag de topper tussen de nummer 1 en 2 in de vijfde klasse C, VCR tegen Noordbergum. Beide ploegen met evenveel doelpunten met het verschil dat VCR meer doelpunten had gemaakt. Ze zouden alles uit de kast moeten halen om koploper te kunnen blijven. Bram zag en verbaasde zich over de speelwijze die men liet zien. En moet zeggen een diepe buiging voor de manschappen die lieten zien dat ze ook konden vechten tot in de slotminuten. Geen enkele speler liet het afweten, ze vraten het korte gras bijna helemaal op zoals het hoort. En Noordbergum? Die wist even niet hoe ze het hadden met in name de tweede helft die ontluisterend voor ze was. Ze hadden een gelijkspel in zicht maar in de slotfase werden ze even op haar plaats gezet. Het bleef bloedspannend tot aan het eindsignaal.

 

Het was Noordbergum die in de beginfase het VCR moeilijk maakte en vaak heel gevaarlijk voor het doel van VCR verschenen. Toch was het VCR die op voorsprong kwam door Jouke in de 9e minuut. Wie had dit verwacht dit was een opsteker voor het toegestroomde publiek. Jammer dat de fraaie aanvallen soms niet goed werden verwerkt door VCR. Vaak ontstonden er ook chaotische situaties waar je als toeschouwer niet blij van werd en waar je je hart bij vasthield. Net voor de rust maakte Mame er 2-0 van. Opgetogen gingen we dan ook om koffie want het moest al heel raar lopen als Noordbergum de winst hier zou pakken, dus zou zeggen alle ballen over daken en bomen na de rust.

 

Na de rust werd het stil op de Vonder. Binnen een minuut werd het 2-1 door een blunder van VCR doelman Zwaagstra. Twee minuten later stond de stand gelijk. Wat in hemelsnaam had er in de thee gezeten vroegen we ons af. De moed zakte ons in de schoenen, twee doelpunten voor in twee minuten verspeeld. Echter de redder kwam 6 minuten later in de persoon van Jenilson die de doelman van Noordbergum kansloos liet. Noordbergum die dacht dat ze wel over VCR zouden stomen stond weer achter en het kon niet uitblijven dat er verhitte hoofden kwamen. Twee minuten later raakte de bal de bovenlat door een VCR speler. De spanning nam toe en het publiek verbeet zich. Dit was een echte pot voetbal, alle spelers van VCR stonden te voetballen als tijgers. De beloning kwam in blessuretijd door de ingevallen Erwin op aangeven van Mame 4-2. Allemachtig dit was de wedstrijd van het jaar, dit zal men niet vaak meer tegenkomen in de competitie dat alle hulde voor de moe gestreden spelers.

 

9e minuut 1-0 Jouke Hoekstra.

45e minuut 2-0 Mame Braaksma.

46e minuut 2-1 Arjen Dillema.

48e minuut 2-2

54e minuut 3-2 Jenilson Pires.

90e minuut 4-2 Erwin Raap.

 

Na deze geweldige pot voetbal de analyse over de koffie. Ook deze keer was de koffie weer goed te noemen. Temperatuur goed en smaak wel wat pittig maar beter zo dan geen koffiesmaak. Een 7/5 deze ronde.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s