VCR niet opgewassen tegen Twijzel.

Zaterdag ging Bram naar Twijzel om daar de inhaal wedstrijd te aanschouwen van VCR tegen SC Twijzel. Deze ploeg doet het goed gezien de stand, maar wat viel me deze ploeg tegen. Ja, vond ze zelfs slecht spelen met name de eerste 30 minuten. VCR was veel beter alleen die hebben moeite om te scoren. En zoals zo vaak als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. En dat deed Twijzel dan ook in de slotfase van de eerste helft twee keer zelfs. Dan is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld of er moet wel een wonder gebeuren. Als je net voor de pauze op achterstand wordt gezet krijg je een mentale klap te verwerken.

 

Zoals u heeft kunnen lezen in de Leeuwarder courant het commentaar van Willem Weening over VCR dat VCR geen degradatie voetbal aan kan. Ze hebben die klasse niet. Ze zijn te braaf. Geen killersmentaliteit. Dat bleek nu wel weer. Hoewel ze niet slecht speelden misten ze toch de klasse, om in het eerste kwartier, Twijzel op de pijnbank te leggen door opgelegde kansen te laten liggen. Ze hebben het niet in zich, zei Weening en dat klopt dus. Je veranderd een mak schaap niet in een boze wolf. Mag Bram dat zeggen ja dat mag hij.

De mentaliteit om het gras op te vreten zit er niet in. De kopjes gaan te snel hangen en dan weet je al weer genoeg.

 

Dat Weening daarin vertelde dat in de tijd dat hij interim trainer bij Rottevalle was VCR uitschakelde in een belangrijke wedstrijd. Dat de wedstrijd hard was maar niet “te“ volgens hem. Dat hij daar veel kritiek( stront) over zich heen heeft gekregen tja daar zal wel een stukje waarheid in hebben gezeten anders kreeg hij niet zoveel kritiek denk ik dan. En dat heeft hem jaren beziggehouden ( trauma ?) gezien zijn verhaaltje. Dan denkt Bram wat moet ik daar nu weer mee. De prognose was 1-0 winst voor Twijzel, wat dus 3-0 werd. Hij had Twijzel op winst dus dat klopt wel.

 

Na de rust werd het al snel 3-0 voor Twijzel. Hierna kreeg VCR een beetje meer grip op het spel en kreeg in de slotfase enkele goede kansen wat weer op niets uitdraaide.

Nee, volgens Bram is het over en uit voor VCR. Volgend seizoen maar in de vijfde Klasse spelen wat nieuw talent toevoegen en maar zien waar het schip strand. En moet men gaan uitkijken naar spitsen die kunnen scoren. Die maar een moment nodig hebben om een doelpunt te maken. En mocht VCR dan over goede spitsen beschikken dan niet verder vertellen, want voor je het weet, ben je zo`n speler weer kwijt. Of je bied zo“n jongen wat extra`s zodat ze blijven. Veel verenigingen werken zo. Mag Bram dat zeggen ja dat mag hij.

 

Groeten Bram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s