VCR – Birdaard op zijn Cruijffiaans.

Zaterdag aanwezig bij de derby VCR-Birdaard. Een derby die nu in het teken stond van punten halen voor beide ploegen die er verrekte beroerd voor staan.

In de wandelgangen werd Bram verteld dat er veel mensen niet aanwezig waren deze middag door blessures of schorsingen. Het is altijd een hele strijd om je manschappen tot het einde van het seizoen fit te houden. Je ziet dan ook vaak dat ploegen bij het begin van de competitie geweldig presteren en daarna langzaam wegzakken tot een bedenkelijk niveau. Eigenlijk is de competitie te lang en zou het ingekort moeten worden denk ik wel eens. Mag Bram dat zeggen ja dat mag hij zeggen. Voor de wedstrijd werd nog een minuut stilte gehouden voor Johan Cruijff de man met zijn vele uitzonderlijke uitspraken en natuurlijk om zijn voetballen. Voetballen is simpel zoals Johan zei; je bent op tijd of je bent te laat. Als je te laat bent moet je eerder vertrekken.

 

Het voetbal dat zaterdag werd vertoond was dramatisch, daarom ook geen lang verhaal. Bram weet wel dat voetbal is een spel van fouten, wie de minste maakt wint, en dat was Birdaard ( 0-1) dit keer. Nu was de wind ook niet bepaald bevorderlijk voor het voetbal. Maar dat gold voor beide elftallen het is alleen wie kan daar het beste mee omgaan. Birdaard dus. Wat Bram opviel was dat enkele spelers te veel dingen alleen wilden doen. Maar alleen kan je niks, je moet het samen doen. Het is een teamsport. De bal hoog spelen naar een teamgenoot, is het slechtste wat je kunt doen. Met zo`n harde wind moet je proberen om de bal laag te houden lijkt me logisch. Ik denk dat ze nog niet zo ver zijn met de voetballessen of ze moeten die net gemist hebben. Mag Bram dat zeggen ja dat mag hij.

 

Nu het met de week er beroerder uit begint te zien voor VCR om niet te degraderen denk ik wel eens elk nadeel heeft zijn voordeel. Wat zouden ze makkelijker spelen een klasse lager. De vierde klasse is een maatje te groot. We missen de spelers die het verschil kunnen maken. En dat is geen schande. Want aan het eind van de rit zullen we zeggen; We hebben het uitstekend gedaan, simpelweg omdat we niet beter konden.

 

Groeten Bram.

 

Een gedachte over “VCR – Birdaard op zijn Cruijffiaans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s