Saaie derby Birdaard tegen VCR.

Wat hebben we genoten afgelopen zaterdag in Birdaard. Bijna heel Rinsumageest was aanwezig om “de derby” te aanschouwen. Spektakel, emoties en meer van dat spul dat waren de ingrediënten. Helaas heb  ik het dan over vroeger toen alles beter was. Zaterdag kon men de zakdoek bij de hand houden, om niet in tranen uit te barsten bij het aanschouwen van deze slechte wedstrijd. Het was helemaal niets. Van beide kanten kreeg men het idee dat ze moesten voetballen maar dat ze liever in de kantine waren blijven hangen. Jammer,want het had een prachtige wedstrijd kunnen worden als men zin had om te spelen, hier waren de meeste supporters het wel over eens. En hoe zullen de trainers dit spel aanschouwd hebben. Tevreden? Dacht het niet. Birdaard misschien wel, want die ging met de drie punten er van door. Nee, het is al zo vaak gezegd VCR gaat een loodzwaar seizoen tegemoet.

Binnen drie minuten was er al een schot van Birdaard die tegen de bovenkant lat aanknalde. Jenilson kreeg twee opgelegde kansen. De doelman van VCR maakte een blunder die voor de 1-0 van Birdaard zorgde.

Na de rust kreeg VCR weer twee opgelegde kansen binnen vijf minuten die weer niet werden benut. Birdaard maakt er dan twee nul van. In de slotminuten had Birdaard er nog 3-0 van kunnen maken als niet de paal en een verdediger in de weg hadden gestaan. Zo is het ongeveer gegaan in deze saaie, slaapverwekkende partij die dit keer niets te maken had als een derby  wedstrijd.

22e minuut 1-0

55e minuut 2-0.

Een slechte film is meestal te danken aan de regisseur of aan de acteurs. Deze moeten het maken anders wordt het een flop. Ik ga niet wijzen wie hier de oorzaak van kan zijn. Dat laat ik aan de betreffende personen over die verstand van voetbal hebben. Als kijker was ik zwaar teleurgesteld en denk de meesten die naar dit duel waren gekomen. Als het een film was geweest dan was ik tijdens de voorstelling eruit gelopen. In Birdaard kon je natuurlijk ook weglopen maar dan miste je al het commentaar langs de lijn tijdens de wedstrijd, en dat wil je voor geen goud missen. Of zoals iemand zei langs de kant van het veld;

De koffie zal het hoogtepunt wel worden deze middag.

4 gedachten over “Saaie derby Birdaard tegen VCR.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s