Spanning stijgt na gelijkspel VCR-Niekerk in competitie.

De vraag die ik me vaak stel is hoe is het mogelijk dat VCR het zo ver heeft laten komen dat ze nu moeten vechten tegen degradatie. Het antwoord zal ik wel nooit krijgen. Feit is dat ze nu moeten knokken om niet te degraderen. Vorige week stonden ze weer met lege handen terwijl het een mooie wedstrijd was volgens de vaste kern. Was zelf verhinderd om de wedstrijd te aanschouwen. Ook deze middag moest ik het veld vroegtijdig verlaten om op tijd te kunnen zijn voor een  theater spektakel in Drachten. De stand was toen nog in  het voordeel van VCR 4-3.

VCR besefte dat het nu moest winnen, zo ze begonnen dan ook zeer aanvallend wat leidde tot een vroege voorsprong. Niekerk was even van slag maar wist voor de rust toch nog drie keer te scoren. Het zag er dus niet best uit voor VCR. Menig supporter zag de bui al hangen en diep van binnen wist men dat VCR zou degraderen ( men moest wel winnen om niet te kunnen degraderen) als er geen wonder zou gebeuren. Het wonder gebeurde net voor rust toen de 2-3 werd gemaakt. Dit gaf de burger weer moed. Na de rust was het de ingevallen Melle Wielinga die de achterstand omboog in een voorsprong. Twee keer scoorde hij in een tijdverschil van vijf minuten.

Hier moet ik het bij laten aangezien ik toen weg moest. Helaas kwam de gelijkmaker er toch nog. Dat de spanning blijft onderin en zal VCR weer menig supporter hartklachten bezorgen voor de komende wedstrijd thuis op de Vonder, aangezien het nog geen uitgemaakte zaak is en nog vijf ploegen voor nacompetitie in aanmerking komen.

Doelpunten;

8e minuut 1-0 Anton Prins.

28e minuut 1-1

30 e minuut 1-2

41e minuut 1-3

46e minuut 2-3 Anton Prins.

62e minuut 3-3 Melle Wielinga.

66e minuut 4-3 Melle Wielinga.

00e minuut 4-4.

Nawoord;

Als men het positief bekijkt dan is dit scenario de leukste. Spanning en sensatie tot het einde van de competitie. Persoonlijk denk ik dat we degraderen. Natuurlijk hoop ik dat ik het mis heb maar met de bekende feiten dat er twee spelers volgend seizoen naar het kwakkelende Broekster Boys vertrekken dan lijkt me de vijfde klasse beter voor VCR. Spelers die net boven de rest uitsteken zijn door scouting niet te behouden voor een vereniging. Dat ze geen hart hebben voor een vereniging uit een dorp is lariekoek. Ook vroeger gebeurde dit op grote schaal. Deze jongens willen alles eruit halen wat er in zit. Jammer voor de vereniging die getroffen wordt door de beslissing van de speler. Maar je moet maar denken als ze hun hoogtij dagen hebben gehad komen veel spelers meestal weer terug op het oude nest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s