VCR verdiende gelijkspel tegen Friese Boys.

Wat was het koud zaterdag. En dat nog in een week dat de zon volop aanwezig was. Dik aangekleed aanschouwde men de wedstrijd van afgelopen zaterdag op de Vonder. En wat voor een wedstrijd, maar later hier meer over.

Eerst het goede nieuws, Abe zat weer op de bank. Na maanden geblesseerd te zijn geweest kon hij zaterdag eindelijk weer eens mee doen. Al werd hij pas in de tweede helft binnen de lijnen gebracht wat een wijs besluit was.

 

Nu de eerste helft. Mensen wat een ellende. Friese Boys speelde met VCR. Nog maar net los of de Friese Boys stonden al op voorsprong. Een dik kwartier later kwam VCR op een 0-2 achterstand. Daar sta je dan met je goede gedrag. Met de ijspegels aan de neus moet je concluderen dat ze de hele tijd achter de feiten aan liepen. Als dan ook nog Rienk de Haas er uit moet wegens een blessure dan zakt je broek je helemaal van de kont. Het loopt weer voor geen meter aan VCR zijde. Wat mankeren die knapen ineens. In de wandelgangen werd al gefluisterd dat ze te veel trainen in de week. De harde kern besluit om het nog een kwartier aan te zien in de tweede helft. Mocht het weer op brandhout uitlopen dat word de kachel en warme chocolade melk opgezocht. Dat ze waren gewaarschuwd.

 

Het schijnt dat ze dat hadden gehoord. Direct na de pauze wist Jouke Hoekstra de stand wat dragelijker te maken voor deze harde kern en besloten ze toch nog wat langer te blijven. En potdorie Friese Boys zakte als een plumpuddinkje in elkaar. Ze waren geen schim meer van voor de pauze. VCR kreeg zowaar meer grip op de wedstrijd. Als dan ook nog Abe het veld betreed krijgt het VCR publiek weer hoop, wat, ze gingen al van een gelijk spel uit. Helaas, dit was wat te veel van het goede. Friese Boys wist met moeite de voorsprong te behouden maar namen wel de drie punten mee naar huis.

 

Doelpunten; 

4e minuut 0-1

22e minuut 0-2.

47e minuut 1-2 Jouke Hoekstra.

 

Wat opviel tijdens de wedstrijd; 

Een opmerking die gehoord werd tijdens de eerste helft die menig toeschouwer deed grinniken. Naam van deze persoon houden we geheim maar hij was goed.

Jules de Corte zag meer in zijn goede periode dan VCR nu. Voor de jonge spelers die niet weten wie Jules de Corte was, zoek dat maar eens op. 

Verder waren sommige toeschouwers in rep en roer hoe de analist zijn bruine bonen ging eten die avond. Nu weet men ongeveer hoe spannend en boeiend de wedstrijd was.

 

Een gedachte over “VCR verdiende gelijkspel tegen Friese Boys.

  1. voorzitter

    het wordt tijd dat een persoon uit het bestuur zijn conclusies trekt en zich terugtrekt, ik denk at dit beter is voor de club, misschien komt er dan weer een positieve sfeer opm de Vonder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s