Kaartenregen in duel VCR-Opende.

Voorwoord;

De laatste wedstrijd voor de winterstop was thuis tegen Opende de nummer twee op de ranglijst. Het zou een mooie afsluiter kunnen worden als die in winst werd omgezet. Maar dan moest wel alles meezitten, en dat was dus een tegenvaller. Het werd de wedstrijd van “the men in black’’ de scheids dus.

Analyse;

Op het veld afgelopen zaterdag liep een scheidsrechter rond die voor Kerstman probeerde te spelen. Hij gaf de ene na andere kerstkaart aan spelers, zoveel zelfs dat hij weigerde om zelfs meer te geven omdat die speler al een kaart op zak had. Ja, waar ben je dan mee bezig vraag ik me af. In totaal heb ik er acht geteld. Ik miste zijn kerstmuts, zijn ho ,ho, hoo, en kerstbel nog. Hij presteerde het zelfs nog om een penalty te geven die naar mijn mening onterecht was. Dit was dus zo`n wedstrijd waar de aandacht te veel naar de scheidsrechter ging. Doornbos kon eindelijk eens voor Kerstman spelen en dat liet hij zien.

Wat ontbrak aan VCR zijde in deze verloren wedstrijd. Het fysieke krachtverschil was te groot tegen dit Opende. Dat was dan ook te merken aan die vele kaarten die Opende kreeg voor soms smerige overtredingen. Die gele kaarten waren dan ook terecht. Er werd nog een speler van Opende heengezonden met een rode kaart.( twee gele)
Nu was het die penalty die de doorslag gaf in de eerste helft. Opende speelde makkelijker en agressiever dan VCR. Met de 0-1 stand werd de rust ingegaan. Met een man minder spelen wil niet zeggen dat je minder wordt. Dat liet Opende dan ook merken want ze brachten de stand nog op een 0-2 in de tweede helft. Verder was het VCR die Opende in de tang had echter de mannen van trainer van Zwol konden niet tot scoren komen.

35e minuut penalty 0-1
54e minuut 0-2.

Nawoord;

Het is altijd makkelijk om de scheids of wat dan ook de schuld te geven van je nederlaag. Toch kan die nu net ervoor zorgen dat een wedstrijd anders verloopt. Een goede scheidsrechter is onzichtbaar aanwezig op het veld.
Ten slotte een mopje voor Opende die de meeste kaarten moest slikken.

Dokter, regelmatig wordt het mij op het veld geel en rood voor de ogen. klaagt de verdediger. de dokter geeft hem de volgende raad: wissel de scheidsrechter dan eens een keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s