Eindelijk winst VCR tegen Ropta Boys.

Voorwoord;

Trainer van Zwol zijn laatste seizoen bij VCR, was het nieuws deze week. Tijd dus weer om naar een andere uit te kijken. Een trainer die de ambities heeft om dit VCR naar een hoger nivo te tillen. Of nog veel beter dit VCR goed mee laat draaien in deze klasse, we moeten ook niet te veel willen natuurlijk. Kijk naar Birdaard dat gepromoveerd is vorig seizoen en met moeite een puntje kan pakken. Dat is voor die supporters ook niet leuk om iedere wedstrijd met lege handen te staan. Ze zullen zeggen; Tja, leuk we zijn gepromoveerd maar ja dat gaat wel ten koste van het spelplezier en ten koste van supporters die afhaken na de zoveelste verloren wedstrijd. Want zo gaat dat meestal bij supporters. Anton van Zwol heeft het goed gedaan bij VCR. Maar ja je bent jong en wild wat, zo zoekt hij het hoger op. VIOD is zijn volgende station. (in de 3e klasse nu draait het bij VIOD ook nog niet zo geweldig dus hij kan zich nog bedenken)
Dat is hem gegund, als hij er maar voor zorgt dat VCR in deze klasse blijft spelen anders………………………………

Analyse;

Wat een zwakke eerste helft en dat is nog zwak uitgedrukt. Gepruts achter in de verdediging zorgde ervoor dat het eerste doelpunt voor Ropta Boys zou moeten zijn. Dat kon niet missen de vraag alleen was wanneer. Het eerste echte gevaarlijk schot op het doel van Ropta Boys was na een half uur spelen. Maar dan mensen kantelt de wedstrijd onverwachts. Het was Jouke Hoekstra die zag dat de doelman van Ropta Boys veels te ver voor zijn doel stond ( had geen sodemieter te doen) en met een prachtige verre boogbal versloeg hij de doelman, die beteuterd ernaar stond te kijken, van hoe is dit mogelijk. Daar heeft men weer dat ene spelmoment die alles bepalend kan zijn in een wedstrijd.

Wat er in de rust is gebeurd tijdens het theeslurpen zal voor altijd een raadsel blijven want VCR begon na de rust te voetballen. Het liep weer. De trein zat weer op de rails en begon langzaam op snelheid te komen. Er kwam nog net geen stoom uit de oren van de spelers. Als dan ook nog een speler van Ropta Boys rood krijgt, (twee keer geel) en trainer van Zwol de zwarte parel de groene mat instuurt dan is Ropta Boys haar lot beslecht. In twee minuten tijd scoort hij 2x voor VCR. Twee keer met zijn hoofd. Een compliment is op zijn plaats voor de spelers die de tweede helft eindelijk weer eens lieten zien dat ze echt niet onder doen tegen die andere tegenstanders. Maar dan zal men wel moeten vechten en strijd leveren anders wordt het nooit wat.

Doelpunten;

36e minuut Jouke Hoekstra.
76e minuut Jenilson Pires.
78e minuut Jenilson Pires.

Nawoord;

Ik loop er even op vooruit maar waar moet een nieuwe trainer aan voldoen, om in aanmerking te kunnen komen om dit zeer talent volle elftal te mogen trainen;

Een trainer moet aan honderden zaken denken en moet daarbij voortdurend in staat zijn om een andere pet op te zetten: zijn relatie met de spelers en het bestuur, met de ouders en met het publiek en natuurlijk de pers, flexibiliteit is hierbij een noodzakelijke voorwaarde.

Met andere woorden hij moet beschikken over verschillende petten. Dus elke trainer die een pet op heeft om dit VCR naar hogere sferen te leiden kan nu gaan solliciteren.

Een gedachte over “Eindelijk winst VCR tegen Ropta Boys.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s