Grootegast niet opgewassen tegen B team van VCR.

Na het bericht dat er zes basis spelers niet aanwezig zouden zijn door blessures afgelopen zaterdag tegen de nummer twee Grootegast was de conclusie al snel getrokken. Dat wordt een dikke nederlaag. Maar we kunnen toch geen kampioen meer worden dus laten we ons richten op de nacompetitie. Daar kunnen we misschien nog promoveren. Mijn mening is dat we gewoon volgend jaar het maar weer eens gaan proberen in deze 4e klasse. Niks mis mee en ze worden alleen maar beter. Nu hebben we nog niets te zoeken in de derde klasse. Dit vooraf gaande deze wedstrijd.

(wedstrijdverslag kunt u lezen bij de webmaster die daar zijn licht over deze bijzondere wedstrijd zal laten schijnen)

Gaat u er maar eens goed voorzitten. Grootegast kwam op bezoek op de Vonder te Rinsumageest. De nummer twee in deze competitie. Zoals ik al eerder aangaf ontbraken er bij VCR zes basisspelers, ze waren eigenlijk al kansloos deze middag. Maar goed het weer zat mee en je was er weer eens even uit. De eerste tien minuten hadden we overleefd. Alles in de verdediging en loeren op de zeldzame counter. Grootegast was degene die aanviel. Zowaar in de 25e minuut kreeg VCR een penalty. Rienk de Haas werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Deze nam zelf de strafschop en zag zijn schot weggewerkt worden door de Grootegast doelman. Het zou ook te mooi voor woorden zijn toch? Twee minuten later scoort Grootegast de 0-1. Was te verwachten was de conclusie. Groot de verbazing als na een dik halfuur spelen Jenilson Pires de gelijkmaker maakt. Dit hield men vast tot aan de rust.

Tijd om na te praten over deze toch wel aparte wedstrijd. Ze werden helemaal niet van de sokken gespeeld door dit Grootegast. Deze jongens vochten als leeuwen voor elkaar. Wilden ze laten zien wat ze konden dan moesten ze nu toeslaan. Dan kan trainer van Zwol nooit meer om hun heen.

Na de rust kreeg VCR binnen acht minuten drie opgelegde kansen. Het was Melle Wielinga die het op zijn heupen kreeg. Hier had veel meer ingezeten voor hem maar toch wat speelde hij goed. Helaas voor hem werd hij vervangen door Erwin Raap door een blessure in de 58e minuut. Deze liet ook direct zien dat hij gevaarlijk kon zijn, bovendien is hij nog razend snel ook. Bij Grootegast liep het al voor geen meter meer. Spelers raakten geïrriteerd en begonnen vervelend te worden vooral de nummer 11 die het aan de stok kreeg met Eelke de Vries. Dan in de 65e minuut uit een vrije trap is het specialist Rienk de Haas die de doelman van Grootegast het nakijken geeft 2-1. Dit had niemand durven dromen van te voren. Dit Grootegast had deze middag met wel 5a 6 nul kunnen verliezen tegen dit gehavende VCR. Waren zij zo slecht of waren wij zo goed deze middag dat was de vraag na de wedstrijd.

Ten slotte trainer van Zwol gefeliciteerd met de geboorte van zijn dochter, en was dit de laatste keer mijn verslag dit seizoen. Hopende volgend seizoen weer de analyses te geven over VCR bij goede gezondheid. Bij de webmaster kunt u de laatste wedstrijden lezen. Ik wens u allen een goede vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s