Birdaard net te sterk voor VCR.

Niet naar het tuincentrum of meubeltjes bekijken maar op naar Birdaard dat stond voor velen op het programma op paasmaandag. Birdaard tegen VCR. Onder slechte weersomstandigheden zagen meer dan 500 man de wedstrijd. Vriend en vijand waren naar Birdaard vertrokken om deze wedstrijd te aanschouwen. Hier ging het mogelijk om het kampioenschap in de 4e Klasse B. Wel diende men nog rekening te houden met de nummer drie Grootegast. Twee honden vechten om een been de derde loopt er mee heen is het gezegde. Hoe zouden de mannen van Anton van Zwol het doen. Stijf van de zenuwen of niet het was er op of er onder deze middag. Winnen was voor VCR een must, dat was zeker. Scheidsrechter was de heer Raap.

Het zat ze niet mee VCR. Al vroeg in de wedstrijd verloren ze Watze Houtstra met een blessure. Waarschijnlijk schouder uit de kom. Ondertussen kwam het water met bakken uit de hemel, veel mensen misten de wedstrijd door paraplu`s die het uitzicht belemmerden. Het was turen tussen de plu`s door om de wedstrijd te kunnen volgen. Na 32 minuten spelen was het Rienk de Haas die de 0-1 maakte met zijn hoofd. Hierna voltrok wederom een ramp voor VCR. Abe Dreyer raakte zwaar geblesseerd en moest vervangen worden. Toch wist men de voorsprong vast te houden tot de rust.

Na de rust werd het 1-1 in de 57e minuut. Heel Birdaard stond bijna op zijn kop. Rienk de Haas kreeg nog een paar opgelegde kansen die niet werden beloond. Doordat het veld nat was, de bal glad werd kon een schot van Birdaard niet klemvast gepakt worden door VCR doelman Zwaagstra zodat die los liet. In alle pogingen van verdedigers om die rotbal weg te trappen was er een Birdaarder die de bal binnen kon tikken,2-1. En dan wordt het pompen of verzuipen. Dan moet er gestreden worden. Dit resulteerde in een penalty voor Birdaard. Jan Terpstra moest aan de noodrem trekken in het strafschopgebied en kreeg geel, had al geel dus dat werd rood voor hem. Birdaard faalde niet en de stand werd 3-1. Het is dan eigenlijk al over en uit voor VCR. Het was Josco van Andel die in de 85e minuut de eindstand bepaalde met zijn hoofd 3-2. Het publiek had geen goede maar een spannende wedstrijd gezien.

 

VCR kreeg tegenslag bij tegenslag te verwerken door de blessures van Watze Houtstra en van Abe Dreyer al vroeg in de wedstrijd. Toch wisten ze nog goed tegenstand te bieden wat betekende dat de invallers goed ingevallen waren. De enorme doelrijke kans die Rienk kreeg op een gegeven moment had mogelijk een andere wedstrijd gegeven. Ik zei” had” het gebeurde dus niet wat achteraf makkelijk valt te zeggen. Het is een spelmoment op dat moment en dan moet je de juiste beslissing nog maar eens zien te nemen. Het viel dus verkeerd uit jammer. Maar wat hadden we hem dat gegund als hij had gescoord en natuurlijk voor ons zelf. Helaas Birdaard was de tweede helft gewoon wat fanatieker dan VCR en had dan ook verdiend gewonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s