Weinig problemen tegen het altijd lastige de Lauwers.

Na de slechte wedstrijd tegen Ropta Boys moesten de mannen van trainer van Zwol vol aan de bak tegen het altijd lastige de Lauwers. Veel toeschouwers uit Rinsumageest waren aanwezig op sportpark t`Meertenust.

VCR begon uitstekend aan de wedstrijd. Uit een vrije trap van Rienk de Haas tikte Josco van Andel de 0-1 binnen al naar 6 minuten. Hierna zakte de ploeg in wat leidde tot de reactie van trainer van Zwol dat er meer moest gebeuren. De vrije trap specialist Rienk de Haas scoorde de 0-2 uit een vrije trap na 25 minuten spelen. Drie minuten later stond VCR met 0-3 voor. De snelle Abe gaf een perfecte voorzet op Mame Braaksma die beheerst binnen tikte. Twee minuten later stond het alweer 1-3 door de nummer 9 van de Lauwers. Hierna kreeg VCR het wat moeilijker en zette de Lauwers VCR onder druk. Zo was het nummer 10 die zijn schot maar net naast zag gaan.

Na de rust was het eigenlijk alleen VCR die nog gevaarlijk werd. Binnen een tijdsbestek van tien minuten kreeg VCR al drie opgelegde kansen om de stand op te krikken naar een hogere score. De Lauwers zag een bal de lat raken in een van de weinige keren dat ze voor het VCR doel verschenen. Rienk de Haas gaf de genade klap in de 65e minuut. Uit een voorzet van Piet Raap wist hij te scoren. In de 75e minuut werd een wonderschoon doelpunt gemaakt door Abe Dreyer en bracht de stand op 1-5. Vijf minuten later was het weer Rienk de Haas die de eindstand bepaalde 1-6.

Analyse.

Voor de wedstrijd werd gezegd dat Rienk eigenlijk niet helemaal fit was wegens griep. Nu zijn inzet was uitstekend deze middag met drie doelpunten. Er waren mooie snelle aanvallen te bewonderen die helaas niet allemaal verzilverd werden. In de eerste helft zag men de Lauwers nog tegenstand bieden, na de rust was het gebeurd met name na het vierde doelpunt. En ja, VCR kreeg veel kansen in de tweede helft dat de Lauwers mochten blij zijn dat het maar bij die zes doelpunten bleef. Zo wist VCR in deze zeer sportieve wedstrijd de volle winst mee naar huis te nemen. Geen minpunten deze ronde? Ach het blijft voor sommige spelers een probleem om een bal goed aan te nemen wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. En soms is de oplossing heel simpel voor spelers als ze eens goed om zich heen keken waar een vrije medespeler staat, en niet blindelings de bal speelt op een medespeler in dekking. Zo voorkom je veel ellende.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s