Leovardia te zwak voor VCR.

Ten eerste wil ik alle spelers,trainer en begeleiders feliciteren met de ploegen sportprijs van Dantumadeel afgelopen woensdag in de Beier.

Voorwoord.

Wat kan voetbal de mens bezighouden. Iedereen heeft zijn eigen mening over een wedstrijd. De een vind het spannend de ander zegt wat een klote wedstrijd. Gelukkig mag een ieder zijn mening verkondigen. Zo is het met humor ook. De een lacht zich een deuk over een mop de ander kan geen glimlach op zijn gezicht toveren. Wat wil ik hiermee zeggen. Mijn stukje van vorige keer was bedoeld als humor. Niet krenkend bedoeld voor spelers die erin genoemd werden. Het waren de omstandigheden die dit stukje tot dit stukje maakten. Toch waren er weer mensen die zich daar over konden ergeren. Tja jammer dan. Je kan ook mijn stukjes niet meer gaan lezen, dan hoef je je ook niet meer te ergeren. Maar de mens is nieuwsgierig van aard en wil wel graag op de hoogte blijven van al dat gene wat er voorbij komt. Dus beste lezers u bent gewaarschuwd voor wat er komt of nog zal komen.

Wedstrijd.

Leeuwarden was het eindstation afgelopen zaterdag voor VCR. Leovardia was de tegenstander. Deze tegenstander met zijn nieuwe,ambitieuze, moderne en gezellige kantine aan de oostkant van Leeuwarden staat in deze competitie op een 7e plaats. Voor VCR die op de eerste plaats staat en de druk groter wordt naarmate de competitie vordert zal zeker proberen weer de punten mee naar huis te nemen. Thuis verloren ze de wedstrijd met 1-3 dus zaak om alles weer even recht te zetten.

De ploeg kende een bliksemstart. Al na drie minuten stond VCR op een 0-1 voorsprong door Jenilson Pires da Silva. Onze Abe scoorde in de achtste minuut de 0-2. Zo dat was een binnenkomer. Dit beloofde wat deze middag. Doelman Zwaagstra wist in de 17e minuut door een beste redding een doelpunt te voorkomen. Toch wist Leovardia drie minuten later de stand op 1-2 te brengen. Het spel veranderde al snel, Leovardia kreeg meer grip op de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Er werd voor de rust nog een doelpunt afgekeurd  wegens buitenspel waar ik mijn twijfels over had. Echter het doelpunt van Abe werd afgekeurd. Gerechtigheid kreeg men in de slotminuten. Uit de combinatie Abe, Rienk was het Jenilson Pires da Silva die de 1-3 maakte. Dit was een opsteker zo voor de rust.

Na de rust kregen beide ploegen nog wat kansen. Het duurde echter tot de 80e minuut voor er weer gescoord werd. Met het hoofd bracht Leovardia de stand weer op 2-3. Doordat Abe Dreyer op de solo toer ging, hij is niet bij te fietsen, werd de stand op 2-4 gebracht. De zege kon VCR niet meer ontgaan. Rienk de Haas kreeg nog een dot van een kans op aangeven van Abe maar moest met lede ogen toezien dat de doelman van Leovardia de bal kon wegwerken met zijn voet. Toch wist hij nog te scoren in de slotminuten en bepaalde daarbij de eindstand 2-5.

Analyse;

VCR begon heel goed aan de wedstrijd maar verzwakte al na een kwartier. Of dit aan het kunstgras lag wie zal het zeggen. Wat wel opviel deze wedstrijd was dat de tegenstander veelvuldig op de grond lag met een blessure. Vreemd. Het viel in de regel wel mee( blessures) en huppelden ze even later zo de kunstwei weer in, maar toch ze zijn dit veld toch gewend? Enkele VCR spelers zaten niet lekker in haar vel. Die kwamen niet toe aan voetballen ze voetbalden tegen zichzelf. Toch wil ik een paar spelers noemen die uitstekend presteerden deze middag. Mame Braaksma en Anton Prins. Mame had het moeilijk met zijn snelle tegenstander maar wist zich er vaak heel goed uit te redden. En dan Anton. Op een gegeven moment wist hij drie spelers voor aap te zetten met een beweging van heb ik jou daar. Zelfs zijn moeder keek met open mond toe. Rienk de Haas verzette veel werk maar kreeg de beloning niet zo snel in zijn schoot geworpen. Pas in de slotminuten kreeg hij zijn verdiende doelpunt wat wel bleek uit zijn schreeuw na het doelpunt. Dit was meer uit frustraties omdat hij eerder kansen liet liggen. Er had voor hem meer ingezeten deze middag.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s