Nipte overwinning VCR op GSVV.

Normaal gesproken zijn mijn stukjes korter dan die van de webmaster. Die etaleert het geheel tot een volledig boekwerk. Dat is zijn stijl en de mensen lezen het graag. Uitgebreid verslag doen van een wedstrijd. Als je de ogen sluit zie je zo de wedstrijd weer voor je. De analist doet dan de verkorte versie, die wil niet dat de mensen tijdens het lezen in slaap vallen. Ieder zijn stijl zeg maar.
Helaas pindakaas. Deze week zal de analist wat meer uit zijn slof schieten. Niet omdat hij commentaar kreeg over zijn vorige stukje, die veels te kort was weinig inhoud had volgens een supporter, maar omdat er zoveel gebeurd is afgelopen week. Laten we bij het begin beginnen.
Onderweg naar Rinsumageest reden verschillende supporters, de tomtom ingeschakeld op Rinsumageest, naar het wonderkind. Of beter gezegd naar een wonderploeg. Wat was daar de reden van. Welnu in de Leeuwarder courant stond een artikel over Rienk de Haas. De Sigthorsson die wel scoort. De VCR spits die ruim , het zijn er vast meer, honderd doelpunten maakte in drie seizoenen. Tja, wie wil er niet zo’n spits in zijn elftal. Dus van heinde en ver kwamen spionnen naar Rinsumageest om deze Sigthorsson aan het werk te zien. Zo werden o.a. een VIOD zaakwaarnemer en iemand uit Buitenpost langs de lijn gesignaleerd en dan degenen die undercover aanwezig waren. De pers en fotograven. Drukte van belang dus. In het artikel werden we de hemel in geprezen. Dit VCR is het beste elftal die ooit in het VCR bestaan heeft gespeeld. Spelers die bij Heerenveen en Cambuur op de voetbalschool hadden gezeten. Dit VCR bezit genoeg individuele kwaliteit om het hoger op te zoeken. Nu snapt u zeker wel waarom de analist milder is geworden de afgelopen jaren. Ook hij ziet dat de kwaliteit met sprongen omhoog is gegaan.
Afgelopen zaterdag stonden de ploegen VCR en GSVV tegenover elkaar op de Vonder te Rinsumageest. VCR tweede in deze Klasse GSVV elfde dat zou een makkie moeten worden. Op papier lijkt het allemaal zo gemakkelijk maar de praktijk wijst vaak anders uit. Veel toeschouwers aanwezig en een uitstekende scheidsrechter die een gemakkelijke middag had. Nu de eerste helft van de wedstrijd. Al die spionnen zagen een zeer slechte eerste helft. Zenuwachtig werd er al naar het thuisfront gemaild, getwitterd of wat dan ook, dat het tegen viel wat ze zagen. Die Sigthorsson kon wel aardig voetballen maar zo’n wonder was dat ook weer niet. Ja dan zou het in de tweede helft moeten gebeuren. Het spel was zwak, bedroevend, veel ziekenhuisballen nee dit was echt brandhout wat men zag. Toch veerde men op in de slotminuten. VCR kwam op voorsprong maar hoe heette die jongen die scoorde. Sigthorsson? Nee, het was Jenilson Pires in de volksmond ook wel´´ de zwarte parel´´genoemd die de bal achter die uitstekende doelman van GSVV, Johannes van der Meer“ kopte. Direct werd er door gemaild naar het thuisfront dat ze alweer een nieuwe ster hadden ontdekt in Rinsumageest. Zo werd er meteen een foto gemaakt van deze speler via de mobiel en door gemaild. Tijd om te koffiedrinken en na te praten. Na de rust werd het een andere wedstrijd, het werd billen knijperij tot in de slotminuten. Door een blessure van Arno Riemersma kwam eindelijk onze Abe binnen de lijnen. Net terug van zijn skivakantie moest hij zien om dit kwakkelende VCR weer op de rails te krijgen. De spionnen zagen na 60 minuten iets wat ze niet konden geloven. Dit was onmogelijk, maar ja bij Abe is niets onmogelijk. Uit een onmogelijke hoek wist hij doelman van der Meer te verschalken. Direct weer contact opgezocht met het thuisfront over dit wonderlijke doelpunt met de tekst laat die Sightorsson maar zitten wij hebben iemand die veel beter is. Deze moeten we zien te contracteren. Ondertussen ging de wedstrijd door en zag men VCR weer veel fouten maken. Het rommelde aan alle kanten en door een blunder van doelman Zwaagstra kwam GSVV op een 2-1. Het werd dus toch nog spannend. In het strafschopgebied van VCR was het soms een hotsenknotsen voetbal en was de vraag of ze de voorsprong vast konden houden tot de slotminuten. Gelukkig kwam aan al die zenuwslopende minuten een einde en was VCR weer drie punten rijker. De spionnen reden richting huis aan en dachten bij zich, dat artikel in de krant was toch wat overdreven het blijkt toch maar een gewone voetballer. Nee, wij moeten die andere twee hebben.

Na de wedstrijd werd er druk gespeculeerd in de Beijer over ja wie anders dan Rienk de Haas. Hij had het goed gespeeld. Zijn taak was om niet op te vallen in deze wedstrijd met al die spionnen op de tribune. VCR wil Rienk graag behouden voor de toekomst. Bovendien had hij zelf gezegd in het artikel“ Ik ben gevraagd door Trynwâlden, maar of dat een verbetering is voor mij. We versloegen ze dit jaar in de beker. Nee ik hoef hier voorlopig niet weg. Kijk mensen dat is nog eens taal. Je niet laten omkopen door anderen, dat is clubliefde. En daar zijn er maar weinig van.

3 gedachten over “Nipte overwinning VCR op GSVV.

  1. Anoniem

    Kan snel omslaan blijkbaar, zo’n stukje. Beetje jammer, en als dit mij moet motiveren, dan is dat bij deze mislukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s