VCR oppermachtig (0-6) tegen Opende.

Eindelijk het voetbalseizoen is weer begonnen. Wat hebben we er weer naar uitgekeken. De verloren zaterdag is weer ingevuld met iets wat men bezighoud. Niet meer met de vrouw naar IKEA maar lekker naar het voetbal. Tegenstanders analyseren, koffie controleren op smaak en temperatuur, en een vriendelijk gesprek met de kantine juffrouw.

Een prachtige overwinning behaalde VCR tegen Opende afgelopen zaterdag op sportpark de Olde Wierden in Opende. Voor het eerst kwamen deze ploegen elkaar tegen in de competitie.
Opende speelde vorig jaar nog in de derde Klasse. Hoe moet men deze overwinning bekijken van VCR. Op de eerste plaats natuurlijk een geweldige opsteker voor de ploeg van trainer Anton van Zwol. Met maar liefst zes doelpunten je tegenstander naar huis sturen is geweldig. Toch kan men vraagtekens zetten bij deze stand. Was dit het zelfde elftal van Opende die tegen VCR speelde als in de derde klasse? Dat zou natuurlijk nog meer glans geven aan deze wedstrijd. Nee, is hierop het antwoord. Veel spelers waren vertrokken of naar een lager elftal gegaan na die degradatie van vorig jaar. Deze ploeg moet weer helemaal van onderen beginnen was het antwoord van een trouwe Opende supporter die dat zeer betreurde. Met deze gegevens kan men deze wedstrijd met andere ogen bekijken. Hiermee wil ik niet zeggen dat VCR niet goed gespeeld heeft. Vooral de eerste helft was een lust om naar te kijken. De tweede helft was minder maar wat wil je met een 0-3 voorsprong. Hierna hoefde het zo nodig niet meer, echter elk doelpunt was meegenomen en kwam de teller totaal voor VCR op 6. Opende kreeg weinig zoniet helemaal geen kansen.

VCR heeft dit seizoen de beschikking over een speler die sneller dan het licht over het veld vliegt. En dan ook nog een die kan scoren en hoe. We noemen zijn naam niet in verband met de tegenstanders die dit stukje ook zullen lezen. Deze middag maakte hij twee doelpunten waarvan een in juweeltje was. Hij was een genot om naar te kijken.

Volgende week tegen Birdaard een echte derby. Dan kan VCR laten zien hoe ze er voor staan bovendien heeft die wedstrijd altijd wat speciaals. Het is nog veels te vroeg om conclusies te trekken waar VCR aan het eind van dit seizoen zal eindigen. Persoonlijk denk ik dat ze bij de eerste acht zullen eindigen als ze net zo spelen als tegen Opende.

3 gedachten over “VCR oppermachtig (0-6) tegen Opende.

  1. Fokke van Hijum

    Ik denk dat de analist wat aan de voorzichtige kant is. Een plekje bij de eerste vijf, moet gezien het spelersmateriaal, haalbaar zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s