VCR moeiteloos langs Jistrum 6-0.

Ter afsluiting van een prachtig seizoen moest VCR zaterdag op de Vonder nog tegen Jistrum spelen. We werden verwelkomd door housemuziek niet echt een muziek soort die bij een kampioensfeest hoort volgens de oudere garde. Miste trouwens het VCR clublied deze middag echter misschien dat zanger Auke na de wedstrijd die nog in zijn repertoire had te staan in de Beijer. Jistrum is de ploeg die meer dan honderd doelpunten tegen kreeg. Voor dit Jistrum mag men zijn pet wel afnemen. Wie heeft er nog zin te voetballen als men elke keer weer verliest met grote cijfers. Maar ook in Jistrum zullen betere tijden aanbreken. Dat voorspel ik. De vraag is alleen hebben ze die lange adem om dat nog te halen. VCR is kampioen dus geen druk deze middag. Niets moet alles mag. Of toch niet. Trainer van Zwol verwachte eigenlijk dubbele cijfers tegen Jistrum ter afsluiting. Dit is ze niet gelukt. Voor het voetbalverslag moet u bij de webmaster zijn. De analist beperkt zich vandaag alleen met andere zaken. Zes doelpunten tegen Jistrum is te weinig. Dat is duidelijk. Het hadden er veel meer moeten zijn. De doelman van Jistrum had het er druk mee en was een van de weinige spelers aan Jistrum zijde die lekker in de wedstrijd zat. Wel zes tegen maar hij verhinderde een grotere score door alert zijn doel te verdedigen. Het was geen grote wedstrijd maar toch kon men soms genieten van goede aanvallen. Deze jonge ploeg kan, lees goed, kan veel meer. Dat zal volgend jaar moeten blijken als ze in de vierde klasse hun kunsten vertonen.

De ambitie van trainer van Zwol is groot. Dit kon men lezen in de Leeuwarder courant. Na de vierde klasse is het mogelijk dat ze, mits ze volledig blijven met aanvulling van al dat talent die nog in het wild rondloopt, is het mogelijk, om naar de derde Klasse te gaan. Een topprestatie zou dat betekenen, dan zou hij direct een standbeeld verdienen in Rinsumageest. Beste trainer Anton ik wil je er eerst maar eens op wijzen dat men zich eerst maar eens moet bewijzen in de vierde Klasse. Dat de sfeer goed is binnen het elftal is altijd zo als er gewonnen wordt. Het is een jong team dat nog veel kan leren. Daarom trainer er is niets mis mee om ambities te hebben. Als het goed is heeft een ieder dat. Het is prachtig voor de club VCR dat de trainer heeft bijgetekend voor nog eens twee jaar. VCR gaat als het goed gaat een prachtige tijd tegemoet.

Volgent seizoen bestaat de club vijftig jaar. Een jubileum jaar. Het eerste voetbalt dan vierde Klasse. Wat wil men nog meer. Ben zelf begonnen met voetbal verslagen voor de krant in de vierde Klasse uit tegen Franeker. Al weer jaren geleden. En dat had wel wat. Tot slot na wijs beraad heeft de analist tijdens de analisten vergadering ( in Februari) in Utrecht besloten om volgend seizoen dit VCR weer onder de loep te nemen. Ze te wijzen op verschillende zaken die in dat seizoen weer plaats vinden. Ook de tegenstanders, scheidsrechters en grensrechters moeten op haar tellen passen, want de analist ziet alles. Ik groet u en tot volgend seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s