Blunders kosten VCR de overwinning tegen Blue Boys.

Voorwoord;

Wat gaat het goed met VCR. Toch moeten we voorzichtig zijn voor te veel optimisme. Het seizoen is nog lang. Desondanks een prima resultaat tot nu toe. Niet altijd met goed voetbal maar het resultaat mag er zijn. Zaterdag moest er gespeeld worden tegen Blue Boys. Een ploeg die niet onderschat mag worden. Na het spannende duel tegen Eastermar (volgens het meegereisde publiek) verwachtte men misschien te veel van VCR tegen Blue Boys. Scheidsrechter deze middag was de heer R.Wijnstra.

Wedstrijd; (volledig uitgebreid verslag bij de webmaster)

Sterk begon Blue Boys de wedstrijd. Razend snelle counters. VCR was gewaarschuwd. Toch kwam VCR op voorsprong door het duo Raap /de Haas. De ingooi van Raap kwam voor de voeten van de Haas die laag rechts inschoot. Uit een snel genomen vrije trap (39e minuut)was het Hans Wielstra die de 2-0 maakte voor VCR. In de slotminuten werd hat 2-1 de spanning keerde terug in de wedstrijd.
Na de rust gleed Douwe Wiegersma uit Blue Boys profiteerde optimaal en maakte de gelijkmaker. Trainer van Zwol van VCR kreeg nog een berisping van de scheidsrechter die hem vertelde dat hij de man was die wel floot.( Daar ben je scheidsrechter voor dacht ik) In de 72e minuut had VCR weer op voorsprong dienen te staan. Yannick Haakma schoot voor een leeg doel naast. In de 75e minuut werd Piet Raap onderuit gehaald in het strafschopgebied. Watze Houtstra was de koele kikker en zette VCR weer op voorsprong. Het was uitgerekend de nummer 5 ( speelde prima partij) van Blue Boys die in blessuretijd met een kopbal de stand gelijk trok deze middag 3-3.

Analyse:

De beginfase was spannend. Snel spel aan beide kanten. Voornamelijk de Blue Boys kwamen bliksemsnel uit de verdediging. De anders zeer stabiele doelman van VCR kende een paar foutjes in de eerste helft die gelukkig geen schade opleverden. Dat nemen we hem natuurlijk niet kwalijk. Na de rust werd de gelijkmaker gemaakt door een glijpartij van Wiegersma die onderuit ging waar de 2-2 uit voortkwam. Verkeerde noppen? Het spel veranderde in een soort van flipperkast voetbal. Jammer, het kwam de wedstrijd niet ten goede. Volgende kwalijke punt was het naast schieten voor een leeg doel. Hoe krijg je dat voor elkaar. Zenuwen? Hier had VCR de leiding al moeten nemen. De hard werkende Piet Raap werd onderuit gehaald wat een penalty inhield. Watze maakte geen fouten. De speler die opviel aan Blue Boys zijde de nummer 5 kon de gelijkmaker scoren met zijn hoofd. Gerechtigheid?
Nee, dit was zuur. VCR had gezien de doelrijpe kansen de volle buit moeten binnenhalen.

Amusementswaarde; (volgens de analist)
Deze wedstrijd verdient een zes.

Speler(s) van de wedstrijd; ( volgens de analist)
Er was geen enkele speler die echt uitblonk

Conclusie;
Er had zeker meer ingezeten deze middag zie analyse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s