VCR sleept eerste punt binnen tegen Harkema Opeinde

Voorwoord;

Zaterdag moest VCR haar eerste thuis wedstrijd spelen op de Vonder tegen Harkema Opeinde. Was men vorige week nog ongelukkig nu kon men het thuispubliek laten zien wat ze waard waren. Voor een lege tribune (in aanbouw) in prachtige weersomstandigheden zag men een ploeg die niet kreeg wat het verdiende. Scheidsrechter was de heer J.van Hielkema.

De wedstrijd; (volledig verslag bij de webmaster.)

Na een kwartier spelen werd uit een vrije trap de bal binnen geschoten door onze specialist Rienk de Haas. In de 20e minuut was de paal de redding voor VCR op het schot van de nummer 20. In de 32e minuut moest de doelman van Harkema Opeinde zich strekken om het schot van Rienk de Haas uit het doel te werken. Drie minuten later maakt de nummer 10 de gelijkmaker door drie verdedigers van VCR het nakijken te geven. Doelman Zwaagstra was kansloos. Bijna in blessure tijd kreeg VCR nog een penalty. Dit keer kon de anders zo koele Rienk de Haas de doelman niet passeren.
Na de rust kreeg Mame de opgelegde kans om VCR op voorsprong te zetten. Op aangeven van Rienk schoot hij maar net naast. Hans Wielstra werd ingebracht voor de onzichtbare Arno Riemersma. De Harkema Opeinde begon te prutsen zodat VCR verschillende kansen kreeg die echter niet benut werden. VCR verzuimde om op voorsprong te komen, zodat met een uitval een aanvaller van Harkema door de achterhoede van VCR slalomde en de stand op 1-2 bracht. Het was weer de Haas die zorgde dat VCR met een punt het veld kon verlaten door uit een vrije trap fantastisch binnen te schieten.

Analyse;

Het tempo lag te laag voornamelijk in de tweede helft. Veel balverlies op het middenveld dat voorkomen had kunnen worden. Veelal gebeurde dit door de bal te ver voor zich uit te spelen bij aanname. Men zag prima combinaties tussen de Haas en Raap die meestal levensgevaarlijk waren. Toch kan men moeilijk scoren in combinaties. Men moet het hebben tot nu toe van de vrije trappen. Ja, want daar heeft VCR een echte specialist in. Men kreeg diverse kansen in de tweede helft om op de tegenstander uit te lopen. Dit mocht niet baten. De tegenstander kreeg uit een zeldzame uitbraak een kans en benutte die wel dat is het verschil met VCR. Het ontbreekt VCR dus aan trefzekerheid. Ze hebben te veel kansen nodig. Gezien de vele kansen had VCR de Harkema Opeinde met een 3 a 4 doelpunten verschil moeten kloppen.

Speler(s) van de wedstrijd. (volgens de analist)

Mame maakte veel indruk. Hij was duidelijk aanwezig.

Amusementswaarde; ( volgens de analist)

Deze wedstrijd verdient niet meer dan een vijf.

Conclusie;

VCR had de drie punten moeten pakken deze middag. Met dit gelijke spel kan men niet tevreden zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s