VCR met moeite punt binnen gesleept tegen ODV

Voorbeschouwing;

Deze middag stond Rene Zwaagstra op het doel van VCR. Denk de toekomstige doelman van VCR want in de wandelgangen wordt gefluisterd dat Hans Wassenaar er volgend jaar niet meer bij zal zijn. Dat wordt gefluisterd, want je weet maar nooit of de nieuwe trainer, Anton van Zwol, nog met een goed gesprek Hans tot andere gedachten kan brengen. Dit zal vast wel weer in de fluistergangen bekend worden. ODV is een lastige kandidaat voor VCR. In Wijnjewoude verloor VCR nog met 2-1. Bovendien staat ODV maar 1 plaatsje onder VCR.

De Wedstrijd;.( volledig verslag bij de webmaster)

Nog maar net was de wedstrijd begonnen of VCR stond al op een achterstand. Hierna zag je VCR veel driehoekjes tikken die je op een training leert die weinig uithalen. In blessuretijd kwam VCR nog op een 0-2 achterstand. Dit volgens toeschouwers in buitenspel situatie. Rene moest na de rust direct in actie komen doordat zijn achterhoede weer stond te schutteren. Door een hoge bal die niet klemvast werd gepakt door de doelman van ODV kon spits Rienk de Haas de 1-2 scoren. In de 60e minuut kwam ODV op een 1-3 voorsprong. Hans Wielstra bracht de spanning weer terug na 80 minuten spelen. Door een simpel rolletje kon hij de doelman van ODV verschalken. Of het nu wel of niet een penalty was dat doet er verder niet aan toe het was Rienk de Haas die zorgde dat VCR toch nog met een puntje de eindstreep haalde.

De Analyse; ( Wie niet over kritiek kan dit niet lezen)

Het is vervelend om elke keer weer te moeten constateren dat dit VCR onder zijn kunnen presteert. Keer op keer. Hoog tijd dat er een echte trainer voor deze jonge knapen komt te staan. Iemand waar ze ontzag voor hebben en dat schijn de aankomende nieuwe trainer Anton van Zwol te zijn. Zachtmoedig maar met ontzag. Niet dat de tijdelijke trainers er iets aan kunnen doen maar, je weet wat nieuwe bezems doen. Nu over de wedstrijd van deze middag. Het was weer om te janken wat er werd getoond. Zo erg zelfs dat er toeschouwers waren die zeiden volgende week niet naar de Harkema te gaan maar om thuis te blijven. Er geen liters dure benzine er tegenaan te willen gooien om elke keer weer teleurgesteld te worden. Dit zegt genoeg over het spel momenteel. Er zat geen beleving in het spel van VCR. De scheidsrechter was ook een schakel in het geheel die het veel liet afweten. Veel foute beslissingen wat niet ten goede kwam van het voetbalspel. We gaan geen namen noemen van spelers die futloos over het veld liepen. Die mensen weten zelf wel dat het niet liep zoals verwacht.

Conclusie;

Tijd dat het voetbalseizoen ten einde loopt. Dan weer met frisse moed met die nieuwe trainer het nieuwe seizoen in. En let op mijn woorden, zoals de voorzitter zei tijdens deze wedstrijd, dat er een compleet ander VCR de strijd aangaat om weer eens kampioen te worden. Ik wacht met spanning af.

Een gedachte over “VCR met moeite punt binnen gesleept tegen ODV

  1. Leo

    Dat het gewaardeerd wordt dat supporters elke week weer de moeite nemen om een wedstrijd van VCR 1 te gaan bezoeken staat als een paal boven water. Dit wordt ook jaarlijks uitgedragen door de spelers van VCR door het organiseren van een “uitzwaai” feestje van het lopende seizoen. Nu zal ik ook als eerste zijn en toegeven dat het bestuur deze ploeg een te moeilijke opgave heeft opgelegd in de vorm van promotie, de lat is te hoog gelegd. Dat (sommige) supporters hierin zijn gaan geloven valt te begrijpen omdat de doelstelling nu eenmaal niet uit de lucht was gegrepen en daadwerkelijk wel op bepaalde feiten en factoren was gebaseerd. De verwachtingen voor dit seizoen waren (te) hoog gespannen. Na zelf jarenlang deel uit te hebben gemaakt van deze supportersschare zul je bepaalde geluiden niet eens meer opnemen en ben je wars voor bepaalde opmerkingen. Niet zeggende dat ze er niet waren! Maar tegenover welke lat meten de supporters de huidige prestaties dan af? Buiten de twee kampioensjaren voetbalde VCR statistisch gezien alleen in het seizoen 2001/2002 meer punten bij elkaar dan naar aller waarschijnlijk in dit seizoen. Dus daar kan de onvrede niet vandaan komen. Misschien dan toch de te hoge verwachtingen, het laat zich raden. Dat het voetbal niet altijd even goed is daar hoeven we niet omheen te draaien en dat ook elke speler niet altijd een topprestatie levert en zijn top bereikt is verklaarbaar, het zijn nu eenmaal geen profvoetballers. Maar ook in deze is het begrijpelijk zich af te vragen, tegenover welke prestaties de prestaties van de voetballers dan worden afgemeten. Toch niet aan het voetbal van de analist want dan hadden de huidige spelers elke week een 10 verdiend. In ieder geval is er genoeg spektakel, getuige o.a. de wedstrijden tegen Waskemeer en ODV. En wees blij dat alles niet crescendo verloopt want dan viel er niets meer te klagen. Want waar moest onze analist dan heen om zijn schrijverskunsten te etaleren, nu hij heeft tenminste nog een publiek die zijn stukjes lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s