Puntendeling VCR- de Lauwers

Voorwoord;

Tot mijn ontsteltenis las ik het stukje van PK. Deze haalde alles aan, wat maar met de scheepvaart te maken had. Zag hij het niet meer zitten dacht ik nog? Vanwaar dat verhaal met al die termen. Kan hij het beestje niet meer bij de naam noemen? De kapitein ondertussen van het schip gesprongen ( komt me bekent voor) laat zijn bemanning reddeloos achter. Nu nemen twee onderofficieren het roer ter hand om te redden wat er te redden valt.  Ze kunnen geen zwabberende ketelbinkjes op het schip hebben. Het schip mag zijn koers niet verlaten. Met strakke hand worden de ketelbinkjes weer in het gareel gehouden. Het schip komt los en stoomt met volle zeilen naar haar bestemming. Van die kapitein is nooit weer iets vernomen. Zo zou het verteld worden door PK in zijn stukje. Het is natuurlijk wel goed doordacht. Het klinkt weer eens anders dan in de gebruikelijke voetbaltaal. Zelf houd ik het liever in gewone voetbaltaal. Maar ik miste Piet Piraat, in zijn stukje.

 

De wedstrijd. ( volledig verslag door een voetbalverslaggever )

VCR werd direct in de beginfase al op achterstand gezet door De Lauwers. Toch wisten ze door een sterk spelende Jenilson Pires op gelijke hoogte te komen na 25 minuten spelen. Vijf minuten voor de thee pauze was het weer Jenilson Pires die VCR op voorsprong bracht.

Na de rust kwamen de Lauwers op gelijke hoogte ( 60e minuut) uit een corner. Hierna nog wat kleine kansen voor beide teams. Een van die kansen van de Lauwers belandde nog tegen de paal zodat VCR goed weg kwam deze middag.

 

De Analyse.

Het eerste kwartier was voor de Lauwers. Sterk speelden de blauw-wit hemden er werd zelfs gevreesd dat ze VCR al voor de rust van het veld gespeeld hadden. Hoe anders kon het lopen. Die dekselse Pires zorgde door scherp te spelen voor de ommekeer. Je moet er maar staan op de juiste plaats op het juiste moment. Zo werd er voor de rust beter gevoetbald dan erna. Veel spelers zag men na de pauze niet meer. Onzichtbaar. Neem nu Riemersma. Als er een zoef de haas is dan is hij het wel. Wat een versnelling heeft hij in huis. Daar werd bijna geen gebruik meer van gemaakt. Het speelveld werd veel te klein gehouden. Alles trok naar het midden. De scherpte was er af na de pauze en de Lauwers werden gevaarlijker. Het zag er zelfs naar uit dat de gasten alsnog met de punten naar huis zouden gaan. Gelukkig was er nog die paal. Het was volgens mij dan ook terecht dat dit duel in een gelijk spel eindigde.

 

Conclusie;

Als men tegen twee zeer goede tegenstanders ( Grootegast en de Lauwers) speelt en er 1 punt uit sleept dan kan men niet ontevreden zijn, als men bedenkt dat Grootegast waarschijnlijk kampioen wordt. ( heb het voorspeld) VCR zal moeten strijden om bij de bovenste drie te kunnen eindigen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s