Mede titel kandidaat Wardy onderuit tegen VCR.

Voorwoord;

Dit was alweer de laatste wedstrijd voor VCR. Afgelopen zaterdag was mede titel kandidaat Wardy de tegenstander van VCR op de Vonder te Rinsumageest. Bij winst kon Wardy nog kampioen worden mits Marrum en Eastermar ook meewerkten. Aan het weer lag het niet, en ook niet aan de 71 jarige scheidsrechter K.Sjoerdsma die met een glimlach de gehele wedstrijd floot. Afscheid werd er vandaag genomen door de 47 jarige Thom Feddema. Dit geschiedde dan ook in de tweede helft door hem op de schouders van enkele medespelers het veld af te dragen. De voorzitter sprak nog enkele woorden bood hem een bos bloemen aan waarna Thom zich op de gevoelige plaat liet zetten. Hij beëindigde een carrière waar menig speler jaloers op kan zijn. Voor de voorzitter was dit tevens ook zijn laatste daad op het veld. Reinder Boskma heeft zes jaar lang leiding gegeven aan VCR. Er is bij mij nog niet bekent wie zijn opvolger zal worden. Tevens werden de trouwste VCR fans door mij getrakteerd op een stukje oranjekoek, zoals belooft. Dit als dank voor het bijwonen van de uit en thuis wedstrijden die niet altijd het aanzien waard bleken. Hierdoor werden de spelers soms hard aangepakt in mijn stukjes wat niet altijd in dank werd afgenomen toch kregen zij net als de gehele staf een stukje oranjekoek. De spelers daarin tegen bedankten hun supporters weer als vanouds d.m.v. live muziek in café “de Bantammer” m.m.v. Grutte Geart wat zeker weer tot in de late uurtjes zal duren.

De wedstrijd: ( uitgebreid wedstrijd verslag bij de webmaster.)

In de eerste helft verraste VCR vriend en vijand door met een 3-1 voorsprong de rust in te gaan. Na de rust verwachte men dat Wardy met een slotoffensief zou komen om toch nog zicht te kunnen houden op het kampioenschap. Dit bleef wonder boven wonder uit.

Analyse:

De eerste klap is een daalder waard dat moet VCR gedacht hebben in het begin fase van de wedstrijd. Een mooie hoge bal van Symen Sytze Visser verraste Wardy`s doelman volkomen. Deze verwachte zo`n schot van afstand niet. Bovendien stond hij veel te ver van het doel af. Afgestraft dus. Je zou zeggen dat gebeurd hem niet weer. Toch flikte dat Hans Wielstra weer. Dat moet een doelman zeker een frustratie en pijn geven. Wardy schakelde vaak bliksemsnel uit de verdediging in de aanval. Razend snelle counters die door VCR gelukkig snel in de kiem gesmoord werden. Wardy werd zenuwachtig en slordig maar was wel de betere in het spel. Hier maalde VCR echter om en wederom was het Hans Wielstra die Wardy`s doelman voor joker zette. Zo vlak voor rust eindelijk raak voor Wardy 3-1. Tja, dan verwacht je dat Wardy na de rust uit zal halen. Dat de trainer haar spelers op zal peppen tot ongelooflijke prestaties. Niets was minder waar. Het spel zakte naar bedenkelijk niveau. Voor VCR hoefde het niet. Bij Wardy lukte niets meer. Zij konden de hoge druk niet aan. Dit was te veel voor ze. Wardy was Wardy niet meer. Als VCR gewoon was blijven voetballen dan hadden ze dit Wardy een nog grotere nederlaag kunnen bezorgen. Veldspeler Rienk de Haas stond voor het eerst in het doel door afwezigheid van Hans Wassenaar. Voor hem was deze middag een eitje.

Conclusie:

VCR sluit dit seizoen waardig af. Ze begonnen dit seizoen met een overwinning op Holwerd waarvan men dacht dat deze titel kandidaat zou worden wat achteraf te hoog gegrepen was. Ze sluiten af door mede titelkandidaat Wardy een pak slaag te geven. Wardy haar kansen om kampioen te worden in deze Klasse zijn nu echt voorbij met nog een wedstrijd voor de boeg.. Het zal nu gaan om Marrum- Eastermar en Suawoude hierbij vermeld dat Marrum de grootste kans maakt.

2 gedachten over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s