Veel doelpunten op de Vonder in Rinsumageest. VCR-CVO

Voorwoord;

Wij konden de dwaze moeders al en de BOM moeders. Nu kent men zins kort bij VCR, de geërgerde moeders. Moeders die bang zijn dat hun zonen te kort komen bij de puntentelling. Zij beschouwen de rapporteurs als niet eerlijk en zijn bang dat ze bepaalde spelers voortrekken in de punten. Waar dit is op gebaseerd is mij een raadsel aangezien de webmaster alleen de cijfers onder ogen krijgt. Een vijf is te laag volgens die moeders. Nu in die bewuste wedstrijd tegen Jistrum kregen de heren waarschijnlijk nog te veel van het goede, aangezien dit de slechtste wedstrijd van dit seizoen was. Wel gewonnen wil niet zeggen dat men dan met hogere cijfers gaat strooien. Dat bepaalde spelers bevoorrecht worden, daar kan ik niet over oordelen. Elke speler wordt om zijn prestaties beloond als het goed is. Ik denk dat die zonen, van die geërgerde moeders, te laag staan geklasseerd vandaar haar stukje op de site van de webmaster geplaatst. Nu nog zo eerlijk zijn om je naam eronder te vermelden. Wel zo netjes.

Wedstrijd; ( uitgebreid en tot de puntjes verzorgd verslag bij de webmaster)

Afgelopen zaterdag op de Vonder in de Geast mocht VCR aantreden tegen CVO. Op papier mocht CVO geen probleem opleveren voor VCR. Toch had men grote moeite met deze ploeg voornamelijk in de eerste helft. Het spel was wederom bedroevend. Het duurde tot in de slotminuten toen Gradus Ros bedacht laat ik eens van afstand uithalen. Zijn schot van afstand trof doel zodat VCR met 1-0 de rust in ging. Door pech van Eelke de Vries (eigen doelpunt) kwam CVO net na rust op gelijke hoogte. Direct daarna stond VCR al weer voor door Gradus Ros. Twee minuten later was het Jenilson die er 3-1 van maakte. Na tien minuten spelen dacht Eelke de Vries laat ik mijn blunder eens goedmaken en ging op de solo toer. Dit avontuur eindigde in 4-1 voor VCR. In de 25e minuut kreeg CVO een penalty die de stand weer op 4-2 bracht. In blessure tijd was het wederom Eelke de Vries die uit een vrije trap zijn derde doelpunt op zijn naam bracht en de eindstand bepaalde op 5-2.

Analyse:

Wat was de eerste helft slecht. Dit deed weer even denken aan die wedstrijd tegen Jistrum. Het was om te huilen. Dit konden zelf de geërgerde moeders zien. Gelukkig was daar aan het slot het doelpunt voor VCR. Na de rust kwam VCR eindelijk op toeren. Was daar eerst even die ongelukkige Eelke de Vries daarna werd CVO onder druk gezet en scoorde men de ene na ander doelpunt. Leuke aanvallen zaten ertussen. Het werd toch nog een wedstrijd door het betere spel van VCR. De tweede helft was dus goed, zo weinig commentaar hierop. Of het moet zijn die speler die werd vervangen en meteen bedankte als VCR lid. Het was terecht dat hij werd vervangen, hij kwam deze middag niet uit de verf. Toch viel me op was men slimmer geweest dan had men dit CVO echt opgerold. Vaak kwam de aansluiting te laat. Jammer dat de scheidsrechter op het laatst nog enkele gele printen moest trekken in deze anders zo sportieve wedstrijd.

Conclusie;

Weer een wedstrijd die punten opleverde voor VCR. Als ze deze lijn vast kunnen houden dan kunnen ze nog enkele plaatsen stijgen in de ranglijst. We wachten af.
Op de foto de harde kern op weg naar de wedstrijd.

P1000445

6 gedachten over “

 1. Blademan

  Het lijkt me beter dat deze analist zijn nederlandse taal een beetje bijspijkerd in plaats van mensen persoonlijk aan te vallen.
  Hier is ook een taak van de webmaster weggelegd.
  Een analist analyseert een wedstrijd en niet een persoon in kwestie.
  Persoonlijke onenigheden horen niet in dit forum.

 2. een volger

  Van een columnist mag men inderdaad minder taal-en spellingsfouten verwachten. Inmiddels wel gewend dat de inhoud zeer matig is.
  Tekenend voor deze columns is het zinnetje; De 2e helft was goed, dus weinig commentaar hierop.
  Steegstra is zeer negatieve reclame en publiciteit voor een mooie vereniging als VCR. Het weerhoudt zelfs sommige trainers ervan om ooit voor deze club te kiezen…
  Mijns inziens hoort deze column ook niet op de site van VCR. De naam van de club wordt met de site verbonden dus neem ik aan dat de club enige zeggenschap over de inhoud ervan heeft.

 3. Johan Derksen

  Een beetje trainer ziet hierin juist een gigantische uitdaging en zal alles in het werk stellen om met resultaten de analist de mond te snoeren. Want ook een twintigkoppige selectie zal niet altijd bestaan uit een kudde tamme lammetjes. Ook daar zul je altijd een paar spelers tussen houden die het niet met de trainer eens zullen zijn. En de kracht van een goede trainer is om iedereen aan boord te houden en te overtuigen van zijn visie door zijn manier van handelen.

 4. Sake Vellema

  Jongens wat is dit nou weer,laat een ieder nou eens in zijn waarde, ook de collumnist.
  Het is heel gemakkelijk om anoniem mensen met de grond gelijk te maken, maar wees een kerel en doe dit dan met jou echte naam eronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s