Winst na belabberde wedstrijd tegen Jistrum.

Voorwoord;

Afgelopen zaterdag moest VCR spelen tegen Jistrum, de ploeg die de meeste tegendoelpunten te verwerken kreeg en dus terecht onderste staat. Geen probleem dacht men. Dit varkentje zal wel even gewassen worden. Hoe vaak onderschat men haar tegenstander niet die lager geklasseerd staat. Meestal heeft dat te maken met de psychologische gedachtegang vooraf. Vaak krijgt men dan ook het dekseltje op de neus. Gelukkig bleef VCR dat bespaart zaterdag.

De wedstrijd;

Hier kunnen we kort over zijn het was niet om aan te zien. Door een corner van Symen Visser kwam men laat in de eerste helft op voorsprong. Pas in de tweede helft kon men de voorsprong vergroten door doelpunten van Janielson Pires, Symen Visser en Lennard v.d.Galien. Gelukkig bakte Jistrum er in aanval opzicht ook helemaal niets van anders had VCR het nog moeilijk gekregen. Dit was een van de mindere wedstrijden die VCR speelde dit seizoen en hopen dat het daar dan ook bij blijft.

De analyse;

Wat speelde VCR slecht. Veel balverlies, geen vleugels die benut werden bij aanvallen. Het zat er deze middag echt niet in. Waar andere tegenstanders over Jistrum heen walsten ( kregen al 48 doelpunten tegen) had VCR de meeste moeite om op voorsprong te komen. Ik miste de vechtlust de scherpte ja het was meer een slaapverwekkende vertoning die men kreeg voorgeschoteld. Men speelde voetbal maar men had net zo goed tikketje kunnen spelen op het veld. Spijtig dat de trainer zich niet vaak liet zien langs de lijn om aanwijzingen te geven.

Conclusie;

Ondanks de belabberde wedstrijd pakten ze toch de drie punten die nodig zijn om wat van betekenis te kunnen zijn in de bovenste regionen.

4 gedachten over “

 1. Fokke van Hijum

  Geef dan ook aan waarom de analyse waardeloos is want met een dergelijke reactie kom je ook geen stap verder.
  Overigens ben ik het wel met de Analist eens dat dit de slechtste wedstrijd van dit seizoen was.
  Tegen een zo’n zwakke tegenstander moet je de zaak voor de rust afmaken en dan kun je in de tweede helft de voorsprong verder uitbouwen.

 2. Johan Derksen

  Analyse VCR 1 – Jistrum 1

  Jistrum kwam beter voor de dag dan VCR had verwacht en gedacht. Jistrum hanteerde wel veel de lange bal, maar daar gaf VCR haar tegenstander juist de ruimte ook voor. De linies bij VCR sloten niet goed bij en er werd teveel gelopen met de bal. En juist de spelers zonder bal zochten te weinig de vrije ruimtes. Ruimte lag er juist op de flanken en die werden maar sporadisch benut. En geen van de beide spitsen kwamen in de bal om de kaats op te zoeken en hierdoor ruimte te creëren voor spelers hier om heen, maar vlogen constant in de diepte. Daardoor kreeg ook Jistrum mogelijkheden vanuit de counter om te scoren.

  Min of meer bij toeval maar wel door een bijzondere mooie treffer kwam VCR in de 20e min op voorsprong. Voor en tussendoor kreeg Jistrum een paar kleine mogelijkheden maar echt gevaar leverde dit niet op. Na de rust en met de inbreng van Lennart vd Galiën kon VCR de bal wat langer in de ploeg houden ook ingegeven door het feit dat de brandstof bij de gasten langzamerhand op begon te raken. Door middel van een goede aanval over de linkerflank kon VCR halverwege de 2e helft uitlopen naar een 2-0 stand. Met een laatste stuiptrekking aan Jistrum kant was het met hun verweer gedaan. En uiteindelijk bracht het krachtsverschil, die er toch wel degelijk was tussen de beide ploegen, de eindstand van 4-0 op het scorebord.

  Niet goed spelen maar wel drie punten binnenslepen is ook een verdienste.

  20e min 1-0 door Symen Visser
  54e min gele kaart voor een speler van Jistrum
  66e min 2-0 door Jenilson Pires
  71e min gele kaart voor de keeper van Jistrum (wat rood had moeten zijn voor het onderuit halen van een doorgesproken speler)
  72e min 3-0 penalty benut door Symen Visser
  90e min 4-0 ver in de blessuretijd door Lennart vd Galiën

  En zo hoort een analyse te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s