VCR deelt tik uit aan Holwerd.

De wedstrijd;

De eerste verrassing is een feit in het nieuwe voetbalseizoen in de 5e klasse B. De voorspelling dat 85% dacht dat Holwerd zou winnen van VCR is niet uitgekomen. Ook de analist verwachte dat Holwerd dik zou winnen van VCR. Niets bleek minder waar. Dit Holwerd werd overrompeld door het spel van VCR. VCR nam zelfs brutaal een voorsprong ( Jenilson Pires)wat men niet voor mogelijk had gehouden. Het Holwerder publiek stond met open mond de verrichtingen te volgen van VCR. Het werd gelijk door een prima kopbal en Holwerd rook weer kansen. Natuurlijk kreeg Holwerd ook genoeg kansen. Het had echter niet gerekend op het keepwerk van doelman Wassenaar die uitstekend zijn doel stond te verdedigen. Tien minuten voor het einde kwam het winnende doelpunt op naam van Rik Pasveer. Deze VCR debutant liet de Holwerder doelman kansloos, het Holwerder publiek verstommen en de spelers met een enorme kater richting kleedboxen gaan. Titelkandidaat Holwerd kreeg klop en dat doet zeer.

De analyse,

VCR stond bij vlagen goed te spelen. Vooral Pires was zeer gedreven bezig. De nieuwe man Taeke Piet de Jong liet ook een prima indruk achter. Hij is zeker een aanwinst voor VCR. Holwerd had nog mazzel dat VCR al niet scoorde na vijf minuten spelen. Hans Wielstra had de kans om alleen voor de Holwerder doelman de score te openen maar faalde.
Dan het schot van Symen Sytse Visser die meer verdiend had dan de bovenlat. Holwerd mocht blij zijn dat het maar bij 1~ 2 bleef. De verwachting was bij velen dat Holwerd geen problemen zou hebben met VCR. Daar hebben zij VCR mee onderschat bleek later dus. Dat varkentje zullen we wel even wassen moet de gedachte zijn geweest. Natuurlijk is het nog te vroeg om nu al te kunnen constateren dat VCR waarschijnlijk beter zal presteren dan eerst was aangekondigd door de analist daarvoor is het seizoen nog te jong.
Bovendien zal er nog veel verbeterd moeten worden aan dit elftal. Zo werd het middenveld niet goed bezet gehouden. Er werd te veel in de kleine ruimte gespeeld maar dat was voor iedereen een worst na deze wedstrijd.

De conclusie,

Dit is een enorme opsteker voor de spelers. Dit geeft zelfvertrouwen en zoals men dan zegt, de eerste klap is een daalder waard, nu die hebben ze uitgedeeld en die klap zal nog dagen nadreunen daar in Holwerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s