VCR geeft ( lullig) voorsprong uit handen.

De wedstrijd;

(i.v.m. een cultureel uitje versneld mijn analyse op het net. Een uitgebreid verslag leest u bij webmaster Jilderda)

VCR begon zoals gewoonlijk goed. Kreeg kansen maar benutte die niet. De man van afgelopen weken Hans Wielstra zette VCR voor de rust op voorsprong. Na de rust kwam er een andere Suawoude uit de kleedboxen. Ze waren duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam in het drukke strafschopgebied van VCR. Met een bekeken halve draai scoorde een Suawoude speler. De 1-2 kwam door schuld van doelman Zwaagstra. Door een inschatting fout stond Zwaagstra net wat te ver voor zijn doel om het schot te verwerken. Het laatste doelpunt was een prachtig doelpunt. Als een kanonskogel werd de bal in het bovendak van het VCR doel geschoten. Suawoude had verdiend gewonnen ondanks de moedige pogingen van VCR die het in de tweede helft lieten afweten.

De Analyse;

In de eerste helft had VCR de buit al binnen moeten halen. Dotten van kansen werden om zeep geholpen. Na de rust was het Suawoude die de wedstrijd bepaalde. Sterk uit de kleedboxen werd al snel de gelijkmaker gemaakt. Jacob Braaksma werd gewisseld wat terecht was hij speelde niet goed. Trainer Prins had Sjoerd Hiemstra als laatste man gezet wat een uitstekende keuze was. Hij gaf de andere verdedigers de nodige rust. Kon hij niet naar voren spelen dan maar naar achteren naar doelman Zwaagstra. Gelukkig was Anton Prins weer bij aanvang aanwezig. De man van de pass de man van het overzicht. Wat ook weer opviel was de slechte aanname van de simpelste ballen. Een bal onder controle krijgen is ook een kunst op zich. Veel balverlies hierdoor. Vorige week melde ik nog dat er meer van afstand moest worden geschoten door v.d.Woude. Hij presteerde het 1x in deze wedstrijd. Dat is te weinig natuurlijk al moet gezegd worden dat hij ook niet altijd de gelegenheid daarvoor kreeg. Bij Suawoude zaten enkele spelers die zo naar de toneelschool konden. Ze vielen bij het geringste op de grond. Kermend van de pijn werd er elke keer een waterzak vol water op haar blessure gestort en het schijnt heilig water te zijn want direct daarop liepen ze weer als kieviten over het veld. Zo was er ook een speler die afgevoerd moest worden per brancard dacht men want hij had ontzettend veel pijn. Voordat de brancard bij hem was verliet hij al ondersteund door toeschouwers het veld. Hij zag waarschijnlijk vanuit zijn ooghoeken dat de brancard al was aangetast door motten en wilde niet het risico lopen om ook daar nog eens doorheen te zakken. Hij had al pijn genoeg. Zo de kip was gevlogen voordat hij kon worden afgevoerd richting eerste hulp Dokkum. Zo waren er veel onderbrekingen waar het publiek zijn twijfels over had. Het tweede doelpunt was een blunder die eigenlijk op het verkeerde moment kwam. VCR liet Suawoude spelen wat ook nog een doelpunt opleverde in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Wel een wonderschone ook al was die voor de tegenstander.

Conclusie:

Het ziet er nu uit dat VCR het nog moeilijk zal krijgen om in die middenmoot te kunnen blijven. De verschillen worden met de week kleiner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s