In stromende regen walst Beetgum over zwak VCR.

De wedstrijd;

In de stromende regen begon thuis de wedstrijd VCR- Beetgum. In mijn voorbeschouwing dit seizoen schreef ik al dat Beetgum een goede kans zou maken op het kampioenschap. En daar lijkt het nu ook op. Begon VCR goed aan de wedstrijd  het werd even stilgelegd omdat scheidsrechter Gort het te gortig vond (de regen dacht men) maar hij had waarschijnlijk even een plaspauze ingelast. Kan gebeuren. VCR kwam op achterstand door slordig uitverdedigen. Als later ook nog een penalty wordt gegeven aan Beetgum raakt het thuis publiek bijna gefrustreerd. Beetgum maakt er 0-2 van. Gelukkig kwam de aansluiting weer op tijd door die dekselse Hans Wielstra. Het VCR publiek haalde opgelucht adem er kwam weer wat spanning in de wedstrijd ondanks het feit dat Beetgum veel beter speelde dan VCR. Het VCR spel was weer van bedroevende kwaliteit maar dat was het weer ook, zo dat namen de aanwezige supporters op de koop toe. Na de rust kwam VCR heel goed weg in de beginfase door alweer stuntelig werk achterin. Toch was het Beetgum die even later op 1-3 kwam en dan is de wedstrijd gelopen. Weer ging er een wedstrijd verloren door stuntelig voetbal.

De analyse:

Prutswerk was de dader van deze nederlaag. Al zijn de bedoelingen nog zo goed probeer eerst eens een solide achterhoede neer te zetten. Aan de doelman ligt het absoluut niet. Zwaagstra heeft een grotere blamage voorkomen door uitstekend te keepen. De linkervleugelspeler van Beetgum had vooral de eerste helft vrijspel. Geen verdediger te bekennen aan VCR zijde. Had de trainer daar geen oog voor? Er waren spelers onzichtbaar, spelers die eigenlijk het elftal dienden te dragen. Waar bleven de schoten van v.d.Woude op het middenveld die bekent staat om zijn keiharde afstandsschoten. Met dit natte veld schiet altijd een bal door. Mocht er dan ook toevallig nog een spits staan dan heeft die een eitje. Het was het proberen best waard geweest.

Conclusie;

Wat ging er mis na de winterstop. Is de beleving weg?. Geloven de heren het wel?. Moeten ze in therapie om uit deze dip te komen?. Wel wat laat natuurlijk, maar misschien zoeken ze nu (voor het volgende seizoen) een vrouwelijke therapiecoach die het daar tussen de oren weer wat op een rijtje kan zetten. Die ze voor en na de wedstrijd mentaal begeleid. Die ze een aai over hun bol geeft als ze het even niet meer zien zitten. Want ze maken mij niet wijs dat er niet meer in zit bij deze groep. Ik ga er nog steeds vanuit dat we in de middenmoot blijven hangen en dat Beetgum de Kampioen wordt dit seizoen.

5 gedachten over “In stromende regen walst Beetgum over zwak VCR.

  1. JW

    Goed idee van die therapiecoach.. misschien kunnen we er dan wat op bedenken om steeds weer motivatie te vinden tussen alle negatieve commentaren;)
    Positiviteit is troef in de voetballerij denk ik altijd!

  2. Wilbert Gort (scheidsrechter)

    Even voor de volledigheid: één van de glazen van mijn bril zat los: ik heb daarom even mijn reservebril gehaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s