Eindelijk winst voor VCR na winterstop.

De wedstrijd;

Het hondstrouwe VCR publiek liet het wederom afweten zaterdag  bij de wedstrijd CVO- VCR.( vorige week 2 man nu waren het er zeven) Had dit te maken vanwege de slechte prestaties de laatste tijd of is men het zat om elke zaterdag betreurenswaardig voetbal te moeten aanschouwen. Nu was het zaterdag ook geen beste wedstrijd toch wist men de volle buit mee terug te nemen naar Rinsumageest. In de eerste helft had VCR al op voorsprong dienen te staan. Een prima kans voor spits Hiemstra een dot van een kans (eigenlijk niet te missen) van Gradus Ros zorgde ervoor dat het publiek aan VCR zijde begon te twijfelen of men beter niet naar IKEA had kunnen gaan deze middag. Nog een geluk dat een doelpunt van CVO afgekeurd werd. Als alle hoop bijna opgegeven wordt is het niemand minder dan Hans Wielstra die VCR op voorsprong schiet. Wat vermakelijk was om te zien hoe CVO een vrije trap nam. Drie man achter de bal alleen de vraag wie van die drie zou hem willen nemen. Dat duurde soms een tijdje totdat iemand van die drie dacht dan moet ik het maar doen. Deze variant had ik op het voetbalveld nog nooit gezien. Hoog amusementgehalte dus.

Na de rust maakt CVO al vroeg de gelijkmaker. Een laag schot maakt Zwaagstra kansloos. Kreeg Gradus Ros een opgelegde kans die net naast ging. Na kansen van Jenilson en Wielstra krijgen we te maken met een klein opstootje. Ach er zaten wat vervelende mannetjes bij de tegenstander o.a. no 6 maar wij kunnen er zelf soms ook wel wat van. Hierna kwamen de momenten van de oudste man van Nederland ( met respect) spits Sjoerd Hiemstra die op aangeven van Hans Wielstra er 1-2 van maakte. Een minuut later kwam men zeer goed weg aan VCR zijde. Daarna werd op aangeven van de ingevallen Jenilson spits Sjoerd Hiemstra in stelling gebracht die de eindstand op 1-3 bepaalde. Aan het slot weer een opstootje. Opgewonden spelers, verbazing bij publiek, die vroegen zich af wat gebeurd daar nu weer.

De analyse;

Het keldervoetbalgevoel ( nieuw woord) was zeker op zijn plaats deze middag. Zeer zwak spel werd er voorgeschoteld, zeker nadat men voor de winterstop nog met die opwaartse spiraal bezig was aan VCR zijde. Nog geen wedstrijd gewonnen na de winterstop. Is de instelling die men toont op het veld niet dat wat het was, ook buiten het veld krijg je soms dingen te zien die vragen om uitleg. Hoe is het mogelijk dat een  speler ( gewisseld ) met peuk in zijn mond voor de dug-out staat te paffen zonder dat men daar wat van zegt. Is dit nu die bekende plaat voor je kop hebben? Roken best maar dan na de wedstrijd als sportman. In het laatste kwartier waren sommige spelers niet meer vooruit te branden. Conditiegebrek of over-traint wie zal het zeggen. De man die echt opviel aan VCR zijde deze middag was Hans Wielstra. Deze liep zich de longen uit zijn lijf, scoorde zelf en gaf een goede pass op Sjoerd Hiemstra die daarmee VCR op 1-2 bracht. De instelling van hem was zeer goed. Hij had ook nog te maken met dat vervelende mannetje van CVO (Dennis) die altijd aan hem zat. Bewaar dan je zelfbeheersing maar eens. De scheidsrechter deze middag was van zeer laag kaliber. Hij had eerder moeten ingrijpen met kaarten. Dat scheelde veel frustraties. Deze drie b man (beste brave borst) dacht waarschijnlijk wat doe ik hier op mijn vrije dag. Tenslotte wie kent niet het lied ” In de kelder is het donker, oh zo donker is het daar’ welnu in die donkere kelder kreeg VCR eindelijk weer eens een vaag lichtpuntje te zien. Een lichtpuntje die naar ik hoop naar meer licht zal smaken.

Conclussie;

Ondanks het slechte voetbal pakt VCR eindelijk weer eens de volle winst. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s