VCR stevig in de middenmoot na winst op Tzummarum

De wedstrijd;

Tzummarum was de eerste helft, zeker het eerste halfuur de betere partij. Al na tien minuten spelen stonden de gasten op voorsprong en zag het er voor VCR beroerd uit. Ja zelfs zo erg dat er voor een monsterscore werd  gevreesd. Gelukkig werd het vrij snel 1-1 door een doelpunt van een uitstekend spelende Anton Prins. Dat VCR ook geluk kende bleek wel uit die twee keer dat het leder de lat raakte. Dan ben je niet ongelukkig. Net voor de rust als Tzummarum sterker wordt krijgt Janielsen het op zijn heupen. Hij maakte voor VCR 2-1 wat een opsteker voor de hele ploeg was zo net voor de rust.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. VCR was de betere en bouwde zijn voorsprong uit naar 3-1 door een doelpunt van Gradus Ros. En net als Tzummarum het heft weer in handen probeert te nemen is het weer die dekselse Ros die in het half schemer de eindstand bepaalde op 4-1.

De analyse.

Het is nog veel te vroeg om al in de feeststemming te komen na alweer een overwinning. Bij de vorige wedstrijd stonden de supporters ( zo`n 6 man)op de banken en gaven een staande ovatie wat natuurlijk erg overdreven was. Of het moet zijn geweest omdat men koude handen en voeten had. Aan het spel van VCR kan nog veel veranderd worden. Zaterdag zag men een spits die jammer genoeg onzichtbaar was tijdens de wedstrijd. Jammer want je bent spits om te scoren. Doelman Zwaagstra had het in de begin van de wedstrijd heel moeilijk. Zat enkele keren er verschrikkelijk naast. Gelukkig herstelde hij zich tijdens de wedstrijd. Nadeel van de doelman is dat hij soms te ver uit zijn doel staat, leuk voor de tegenstander die dan direct probeert om met een lob hem te verschalken. Het liep zaterdag nog goed voor hem af. Zoals eerder vermeld aanvoerder Prins was weer goed bezig op het veld. In verdedigend opzicht en aanvallend.

Conclusie;

VCR zit in een groeifase en dat zie je aan de ploeg. Soms zie je mooie aanvallen en dan weer veel gepruts. De achterhoede kent nog te veel onzekerheid wat zorgt voor onnodig veel paniek. Toch maakt het, ondanks zijn soms nog zeer slechte spel, goeie vorderingen. VCR draait nu lekker in de middenmoot mee. Net op tijd worden de broodnodige puntjes binnengehaald. Maar om nu al de kurk van de champagne te halen? Vergeet dat nog maar rustig.

2 gedachten over “VCR stevig in de middenmoot na winst op Tzummarum

  1. Jan Willem

    Het meeste in dit verslag klopt! Maar meningen blijven toch altijd verschillend! Behalve een naam, en misschien is het dan voorgoed over met die spelfout:P Het is Jenilson Pires;)
    Mooi om ook te zien dat er veel positief word geschreven.. bedoeld of onbedoeld;)

  2. Gerrit

    Vind de analyse wel veel weg hebben van het verslag en zie dit meer als een tweede verslag (misschien aanvulling) dan als analyse. Maar goed dat is aan VCR, veel succes verder en wij komen jullie nog wel 1x tegen en dan zullen we de kansen wel maken ;p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s