VCR gedegradeerd naar de 6e Klasse KNVB

                         

Wat velen hadden voorspeld kwam afgelopen zaterdag op de Vonder uit. VCR is gedegradeerd naar de 6e Klasse KNVB. Aan het weer en het publiek had het  zeker niet gelegen ook aan het optimisme voor de wedstrijd niet. Helaas dachten de tegenstanders daar anders over. Zij vochten zich  vanaf de eerste minuut naar de overwinning. Het leek wel of VCR opgebrand aan de wedstrijd begon ondanks de enorme Yell die klonk uit de kleedboxen voor aanvang van de wedstrijd. Tot ieders verbazing gelaste de scheidsrechter een drink pauze in om de spelers de kans te geven nog wat vocht (water) tot zich te kunnen nemen.( Vocht? Had men tijdens Koninginnedag al niet genoeg vocht tot zich kunnen nemen?) Deze naar mijn mening belachelijke Aktie maakte de wedstrijd er niet spannender op. Voor de rust stond VCR al op verdiende 0-2 achterstand. Kansen kreeg men wel maar het verzilveren ervan bleef uit.

Na de rust kreeg men aan VCR zijde nog even de hoop dat er nog mogelijkheden waren toen Janielson Pires VCR terugbracht op 1-2. Die hoop werd haar weer snel ontnomen want nog geen twee minuten later werd het 1-3. Het werd snel duidelijk dat het VCR niet zou lukken om het V en V deze middag echt lastig te maken. Het ontbrak haar de gehele middag aan daadkracht. Geen rondvliegende graspollen, geen jammerende tegenstanders. Het bleef te netjes in deze alles of niets wedstrijd. Jammer want het was VCR haar laatste kans. Waar iedereen op gehoopt had werd dus een teleurstelling die zijn weergave niet kende. Dit  zal zeker het geval geweest zijn voor al die spelers die deze middag voor het laatst in het VCR tenue speelden, zoals doelman Wassenaar, Joeke Vellema, Roelof Vellema, en John Hofte.

Afscheid werd er tevens genomen door leidster Sietske. Jaren het boegbeeld van VCR die nu door andere werkzaamheden genoodzaakt was om de handdoek in de ring te gooien. Afscheid met een wrange smaak. Degradatie. Dat had ze zich vast anders voorgesteld. Het enige troostpuntje of lichtpuntje was het afscheidsfeestje s`avonds in de Bantammer voor haar en al die trouwe VCR fans. Omringt door veel oud-spelers, die uitgenodigd waren, en enkele trainers zullen er vast  herinneringen worden opgerakeld uit de rijke historie van VCR. Ze kreeg tevens van al haar ‘’jongens’’ een horloge aangeboden die avond. Met de bos bloemen van VCR voorzitter Reinder Boskma en de benoeming tot Lid van verdienste zit het er voor haar op. Wat rest zijn nu de foto`s nog.

Kan men niet over kritiek leze dan dit stukje niet.

3 gedachten over “VCR gedegradeerd naar de 6e Klasse KNVB

 1. Kees

  Wat een krom en raar taalgebruik van deze schrijver. Ik waardeer de durf en de kritische blik( op amateurniveau zie je dat zelden), maar die vreselijke rare zinnen… Even een cursusje volgen, lijkt me.

 2. Anoniem

  Hoe lieket ut mei Sjoerd en Tommy ?
  sette die nog eem trog?
  Jongens een ploeg kin net zonder boegbeelden!
  jim matte de neie ploeg wer op poaten sette lieket mie!
  protte succes en misschien oefenje we nog wol es eem?
  gr, Koelkost (alias Nico)

 3. koelkost

  Wot har ik no yet ??????????

  loeke jim ol oan spielers fon uussss?

  keeper fon de A-junioren nei jim ta?

  ik ha een prutte mei makke mar dit nog nooit!

  no ja protte wille der mar mei soek sisse oars mat je dit sisse:
  Ot de neet heug is makket de kot raare sprongen mat je mar rekenje!

  jim sisse ut mar ot ik fout sit yer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s