VCR eindelijk de volle winst tegen ODV

                              

De beste stuurlui staan aan wal wordt er wel eens gezegd. En dat klopt in grote lijnen. Langs de lijn afgelopen zaterdag klonken positieve en negatieve geluiden van voetbalsupporters van VCR. Het was in de wedstrijd VCR- ODV dat er mensen waren die dachten nog dat het haalbaar was om in deze Klasse te kunnen blijven spelen. Ze maken nog een redelijke kans voor nacompetitie. Helaas hangt dat weer van de concurrenten af. Kijkt men naar het hele voetbalplaatje van dit seizoen dan is degradatie op zijn plaats. Dit elftal hangt als los zand aan elkaar zoals ik al eens eerder gemeld heb. Het is geen eenheid. Of zoals een oplettende supporter langs de kant van het veld zei; Je kunt het o.a. zien als iemand gescoord heeft. De doelpuntenmaker  wordt niet eens gefeliciteerd door al zijn medespelers. De blije ontlading van zo`n doelpunt ontbreekt. Of het moet na de wedstrijd gebeuren in intieme sferen.

De wedstrijd.

Thuis op de Vonder moest het gebeuren om nog in de race te blijven voor nacompetitie. Dan moest er gewonnen worden van ODV. De ploeg uit Wijnjewoude zit ook tegen degradatie aan. Het VCR publiek zag onder zonnige weersomstandigheden een eerste helft die tegen viel. Zowel aan VCR zijde als ODV zijde. ODV speelde wat fanatieker dan VCR echter wist dit voor de rust niet in doelpunten uit te drukken. Na de rust was het VCR die op voorsprong kwam door Janielsen Pires op aangeven van Sjoerd Hiemstra. Een aanval uit het boekje.  Lang hield men de voorsprong niet. ODV kwam op gelijke hoogte tien minuten later. Weer kon men van voren aan beginnen. Er moest gewonnen worden. De schouders werden er weer onder gezet en weer was het die Janielsen Pires (de toekomstige Sjoerd Hiemstra?) die VCR op voorsprong bracht. Hij kreeg een publiekswissel als dank. De slotminuten waren weer ouderwets spannend. Veel prutswerk zorgden weer voor vele hartklachten onder de trouwe supporters. Gelukkig hielden ze stand tot het eindsignaal. Drie vette punten konden worden bijgeschreven. Nu afwachten wat de concurrent had gedaan. Zou het dan toch nog mogelijk blijken?

Zoals ik al eerder melde is het wel haalbaar als men in deze Klasse blijft spelen. Is het niet beter om te degraderen. Let wel er stoppen zoals het er nu voor staat enkele spelers aan het eind van dit seizoen o.a doelman Wassenaar heeft aangegeven aan het eind van dit seizoen te stoppen. Nog twee wedstrijden te gaan en we weten het.

Na de wedstrijd werden de spelers getrakteerd op bier bij de kleedboxen door haar leidster die vanwege werkzaamheden afwezig was. Ook zij is dit seizoen voor het laatst. Haar jongens hadden dit wel verdiend. Vele jaren heeft zij VCR vertegenwoordigd in bestuurskamers van de tegenpartij. Zij was een ware ambassadeur, een boegbeeld van VCR. Op 2 Mei zal dan ook een afscheid feestje gehouden worden in het dorpscafé. Het zou me niets verbazen dat ze zou worden onderscheiden als erelid van VCR. Dat het een groot feest zal worden is wel zeker.

Het laatste wat ik nog kwijt wil is aan enkele spelers gericht. Zij die het lezen begrijpen wel wie ik bedoel. ALS DE DRANK IS IN DE MAN, IS DE WIJSHEID IN DE KAN!

Kan men niet over kritiek, leze dan mijn stukjes niet.

Een gedachte over “VCR eindelijk de volle winst tegen ODV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s