VCR wint van ASC met het nodige geluk.

Hoe lang duurt het nog voor dat het doek valt voor VCR in de 5e Klasse KNVB. Zal VCR ook dit seizoen weer net met de hakken over de sloot behouden blijven voor degradatie?

Krijgen ze de geest in de laatste competitie wedstrijden en sprokkelen ze toch nog de nodige punten bijeen om degradatie te voorkomen? Wie zal het zeggen. Dat de oud-strijders van VCR het niet meer pikken bleek wel. Zij gooiden de knuppel in het hoenderhok. Verliezen kan gebeuren maar verliezen zonder strijd dat pikken ze niet langer. Zij die VCR in voorspoed en tegenspoed hebben meegemaakt verlaten liever met opgeheven hoofd het strijdgewoel. Zo zijn er diepgaande gesprekken geweest en ziedaar het resultaat afgelopen zaterdag.

Het volgende oud gedichtje (van de Italiaanse dichter Alberto Kosakkie, vertaald en  ingekort uit een lang gedicht over “Overwinning”) schoot door mijn hoofd na het verlaten van het sportveld.

Haalt den stok maar uit den kast,

Laat den vlag wapperen in den mast.

Ziet daar is een wonder gebeurd,

Wat den sportmens heeft opgefleurd.

Strijdbaar heeft men gestreden,

Velen prevelden snelle gebeden.

De angst voor weder een nederlaag.

Sloop in iedere bevolkingslaag.

Nadat den speeltijd verstreken was,

Besefte den opgefokte sportmens het pas.

Een Overwinning was uiteindelijk geschied.

Drinkt en bazuint mee dit Overwinningslied.

Haalt den stok maar uit den kast.

Enz,enz,enz.

De vooruitzichten waren niet best natuurlijk na die nederlaag tegen Grootegast. Geloofde men er nog wel in was de vraag. ASC kwam op voorsprong door een blunder van de doelman van VCR. Dat kan gebeuren. Hij speelde de laatste tijd sterke partijen zo mag het eens dat hij een mindere dag heeft? Het spel was de eerste helft weer belabberd slecht. Na de rust kreeg men vuurwerk te zien van VCR. Wel met het nodige geluk. De stemming sloeg om nadat Anton Prins de gelijkmaker erin had geschoten. En VCR kwam ook op voorsprong door Anton Prins. Via het hoofd  ( per ongeluk) van Janielsen Pires die verbaasd en versuft omhelst werd door zijn medespelers na het doelpunt. Dit was een lange tijd niet gebeurd dat VCR op voorsprong kwam zo het publiek liet zich weer eens horen. Men geloofde er weer in. Uit een corner kwam toch nog de gelijkmaker voor ASC. En weer een van die broertjes Mchimbwa was het die scoorde. VCR speelde beter en creëerde kansen wat uiteindelijk Janielsen Pires in stelling bracht die VCR op voorsprong en de volle winst bracht. Dat eerder de doelman van ASC met rood het veld moest verlaten was bijzaak. Dat ASC met tien man verder moest maakte die ploeg niets uit want in de slotminuten kroop VCR nog een paar keer door het oog van de naald. Zelfs de paal bracht redding voor VCR Al met al verdiende de ploeg het afgelopen zaterdag. Niet dat nu opeens alles vlekkeloos verliep, maar de wil was er. Nu de rest van het seizoen nog effe.

Een gedachte over “VCR wint van ASC met het nodige geluk.

 1. Koelkost

  Hallo,

  Was ik bij de verkeerde wedstrijd of was het nog gewoon een groot drama wat de klok sloeg!

  Volgens mij had het nog steeds helemaal niks met voetbal te maken!

  Asc kreeg de kansen maar scoorde niet en door eigen knulligheid achterin mocht VCR met stront geluk 3 doelpunten maken!!!

  zeg het maar als ik het mis heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s