Hans Wassenaar de held, Drogeham de winnaar.

               

In herfstachtige omstandigheden werd er op sportpark de Vonder te Rinsumageest gestreden om lijfsbehoud. Gestreden om niet te degraderen aan het eind van dit seizoen. En dat lijkt een gedachte die eindelijk tot velen van de supporters door begint te dringen. Er waren veel supporters op deze wedstrijd afgekomen. Weer inspiratieloos werd er gespeeld voornamelijk in de eerste helft. Drogeham de tegenstander had direct na drie minuten spelen al op voorsprong dienen te staan. De spits echter moest nog wat aan zijn Nikes wennen. Als dan ook nog Roelof Vellema vroeg in de wedstrijd door een blessure het strijdtoneel moet verlaten en wordt vervangen door Romke Iedema is dat een aderlating voor VCR. Na een half uur spelen kwam Drogeham op voorsprong 0-1 wat tevens de eindstand werd. Verdient? Dat kan men wel stellen. Wat weer opviel was de prestatie die doelman Wassenaar verrichte de gehele wedstrijd. Hij groeit met de week, VCR moet oppassen dat andere verenigingen niet met hem aan de haal gaan. Contract verbetering? Het blijft afgezaagd om elke keer te moeten vaststellen dat men a); Het met dit spelers materiaal moet doen, er is geen aansluiting, b); Ze zeker niet in de 5e Klasse blijven wat ik voorspeld heb, c); Men weer van voren af aan moet bouwen aan een nieuw elftal voor de toekomst. Jammer, maar er zit niet meer in. Door de goede verrichtingen van doelman Wassenaar kon een grotere uitslag uitblijven. Het had met gemak in een 0-5 stand kunnen eindigen voor Drogeham. De tweede helft was beter, zat wat meer vechtlust in aan VCR zijde. Zo kreeg het zelfs enkele goede kansen om er toch nog een gelijkspel uit te slepen. Drogeham speelde ook geen beste wedstrijd maar verprutste veel aanvallen. Wist men toch gevaarlijk voor het VCR doel te verschijnen dan stond daar altijd Wassenaar nog. De rots in de branding deze wedstrijd. Nee, Sinterklaas was nog niet in de stemming voor cadeautjes deze middag voor VCR. Eindstand dus 0-1.

In het voorwoord van het programma boekje stond dat trainer Algra zijn draai nog niet had gevonden, getuige de vele positiewisselingen binnen dit elftal. Welke draai in godsnaam. Heeft hij daar dan de middelen voor? Met dit spelers aanbod valt weinig eer te behalen, als er geen aanvulling staat te popelen om te strijden voor het vlaggenschip VCR, laat dat duidelijk zijn. Het maakt dan niet uit wat voor trainer je er voor zet. Ook al zijn er personen die denken het beter te weten. VCR zal het met deze spelers moeten doen. Dus probeert hij er het beste van te maken door verschuivingen toe te passen. Waar komt iemand het beste tot zijn recht. Dat hij spelers niet opstelt die niet trainen is zijn beslissing. En naar mijn mening een terechte. Je moet toch ergens grenzen trekken. Straks wil er niemand meer trainen, want ze spelen toch wel. VCR zit momenteel in de magere jaren, het wachten is nu op die vette. Geduld is een schone zaak.

Kan men niet over kritiek, lees dan vooral dit verhaaltje niet.

3 gedachten over “Hans Wassenaar de held, Drogeham de winnaar.

  1. VenV'68

    Deze manier van gal spuien is werkelijk te triest voor woorden. Het draait hier niet om gescoutte professionals die voor een paar ton in het jaar spelen. Veel voetballers staan in weer en wind te trainen. Het is te hopen dat zij voor henzelf het plezier nog voelen. Want voor dergelijke clubmensen elke week maar op te moeten draven is iets wat niemand wil. Ga je in een hoekje zitten schamen! Voor kleine clubs uit kleine dorpen is het overleven. En van buiten uit is al genoeg tegenstand.

  2. VenV'68

    VenV’68 kan uitermate goed tegen kritiek. Maar mensen die niet gediend zijn van repliek op kritiek moeten die mogelijkheden niet aanbieden op een website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s