Beter spel Blue Boys breekt VCR op.

                     

Dat trainers haar ontslag krijgen, na wanprestaties is volgens mij wel wat overdreven. Is het niet zo dat ook spelers wanprestaties kunnen leveren? En die stuurt men ook niet weg. Dus moet men de hoofden bij elkaar steken om er toch nog het beste van te maken. VCR presteert zeer matig zoniet slecht. Het blijft onderin stuivertje wisselen. Tijd voor actie. Wat is de doelstelling dit jaar voor VCR. Handhaving of rechtstreekse degradatie. Is het eerste de optie dan zal er wat moeten gebeuren. Trainer Algra is voor 1 seizoen aangenomen, dus die wordt niet de laan uitgestuurd, ( zie Zwaagwesteinde waar het wel is gebeurd). Dus zal er aan de spelersgroep moeten worden gesleuteld, om beter te kunnen presteren, om zich te kunnen handhaven dit seizoen.

Spreekt men nu al over die tweede optie dan hoeft men er niets aan te doen. We degraderen rechtstreeks en belanden volgend seizoen in de 6e Klasse. Het woord is aan VCR bestuur, trainer en spelers.

Afgelopen zaterdag stond Blue Boys op het programma. Deze ploeg stond op een 6e plaats met een wedstrijd minder dan VCR. Als men uit de degradatie zone wil komen dan diende men te winnen. Echter men dient wel realistische te zijn, bijna iedere tegenstander is te zwaar voor VCR. Het ontbreekt VCR aan een scorende spits. Een echte afmaker. Dat is de realiteit. Misschien iets voor de club van 50 om een nieuwe spits aan te trekken? Toch zag men afgelopen zaterdag een mooi zo niet goed spelende VCR in de eerste helft. Spanning door het snelle spel van beide kanten. Natuurlijk zag men ook dat Blue Boys beter speelde, bliksemsnelle counters uitvoerde waar iedere VCR supporter alleen maar van kan dromen.

Dat VCR een tegendoelpunt kreeg was eigenlijk pure pech. Uit een corner werd de bal hard ingekopt en via een VCR verdediger in het overvolle strafschopgebied in het doel gewerkt. Dan zit het je even niet mee. Dan wordt het tijd om nog eens wat extra`s te geven. Want het zat er wel degelijk in die gelijkmaker voor de pauze. Nu was het al opgevallen dat de rechts achter van VCR Jan Terpstra  moeite had met zijn tegenstander. Hier had trainer Algra eerder in moeten grijpen. Dit gebeurde niet zodat er veel gevaar van die kant kwam als Blue Boys met een snelle counter richting Hans Wassenaar stormde. Een pluim verdient Wassenaar. Dankzij hem hield hij VCR in de race in de eerste helft.

Nog warm van de eerste helft, begaf men zich weer naar het strijdtoneel. En dacht men weer een leuke helft te mogen aanschouwen. Dit viel anders uit.

Na de rust zag men een heel andere wedstrijd. Zag men Blue Boys haar score verhogen tot uiteindelijk 4-0. Hier zat een penalty tussen die naar mijn mening te zwaar gestraft was. Het licht vastpakken van een tegenstander. De scheidsrechter dacht er echter anders over. Ook in deze helft zag men dat men een trefzekere spits miste. Kwam de bal eens in het strafschopgebied dan was er geen aansluiting. Van het goede spel van de eerste helft, was niets meer over. Dat trainer Algra, Johny van der Galien wisselde was voorspelbaar. Veel beweging, weinig resultaat, wat ook in de eerste helft het geval was. Nee, het spel de eerste helft was smullen zonder toetje, de tweede helft smaakte bitter.

Zonder punten maar met een kilo worst werd de terugtocht naar de Geast aanvaart.

Kan men niet over kritiek leest dan vooral dit verhaaltje niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s